Dünya Golda Meir oldu tartışma yarattı

Golda Meir oldu tartışma yarattı

16.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiliz oyuncu Helen Mirren, bugüne kadar onlarca karaktere hayat verdi. Ancak, İsrail'in ilk kadın başbakanı Golda Meir'i canlandırınca Yahudi olmadığı gerekçesiyle bazı kesimlerden tepki gördü.

Golda Meir oldu tartışma yarattı

PELİN AYKIN - Ödüllü İngiliz aktris Helen Mirren, yeni filminde İsrail’in ilk kadın başbakanı Golda Meir’i canlandırdı. Bir oyuncu her rolü
oynar. Mirren de 2006’da İngiltere Kraliçesi’ni oynayıp, Oscar ödülü almıştı. Ancak 76 yaşındaki sanatçı, şimdi Yahudi olmamasına rağmen Golda Meir’i oynadığı için bazı kesimler tarafından eleştiri yağmuruna tutuluyor. Bu kişiler, Yahudi olmayan bir oyuncunun Golda Meir’i canlandırmasının “antisemitizm” (Yahudi düşmanlığı) ile ilgili olduğu iddiasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Birçok kişiyi canlandırdı

Karşı görüştekiler ise Mirren’in farklı rolleri özellikle seçtiğine dikkati çekiyor. Tartışmada, Mirren’in aslında İngiliz olmamasına rağmen İngiltere kraliçesini canlandırdığı da vurgulandı. Londra’da “Illiana Mironova” adıyla doğan aktrisin babası Rus kökenli bir taksi şoförüydü. Büyükbabası Vassilievich Mironov, bir Rus soylusuydu. Mirren daha önce de Yahudi bir karakteri canlandırmıştı. Aktris, Hollywood’da siyahi yönetmenlerin kariyerini savunmuştu.