Dünya Göz göre göre soykırıma teşvik etti: 'Çocukları boğma' çağrısı!

Göz göre göre soykırıma teşvik etti: 'Çocukları boğma' çağrısı!

24.10.2022 - 15:09 | Son Güncellenme:

Rusya'nın devlet tarafından finanse edilen televizyon ağı RT'nin direktörü, Ukraynalı çocuklarla ilgili dünyayı dehşete düşüren ifadeler kullandı. Putin hayranı gazetecinin korkunç yorumları, kanalın genel yayın yönetmeni tarafından bile 'vahşi ve iğrenç' bulundu.

Göz göre göre soykırıma teşvik etti: Çocukları boğma çağrısı

Vladimir Putin'in katı destekçileri, Rusya'nın Ukrayna'daki sivil hedefleri 80'den fazla seyir füzesiyle vurmasından sonra, fazlasıyla sevinçli bir ruh hali içindeydi. Putin'in birlikleri, aralarında Herson ve başkent Kiev de olmak üzere yedi kilit şehirdeki müzeleri, tarihi mirası olan bölgeleri ve en kötüsü sivil yerleşim yerlerini bombaladıktan sonra, Russia Today ve Rossiya Segodnya medya grubunun CEO'su Margarita Simonyan, Kerç Köprüsü'ne yapılan saldırıyı "kırmızı çizgi" olarak nitelendirdikten sonra Rusya'nın "küçük tepkisinin" Ukrayna'nın tepesine indiğini söyledi.

Haberin Devamı

ASKERİ PİJAMAYLA DANS

Rus hükümeti tarafından finanse edilen ve Rus devleti tarafından kontrol edilen uluslararası haber televizyonu ağı Russia Today'in direktörlerinden biri olan Anton Krasovsky ise, üzerinde kötü şöhretli "Z" sembolü olan şapkasını sallayıp, Rus yapımı askeri pijama giyerek dans ederken görüldüğü bir videoyu paylaşatı. Putin'i körü körüne destekleyen propogandacı Krasovsky, pek çok sivil kaybın yaşandığı korkunç Rus saldırısı sonrasında zafer yumruğunu havaya savurmaktan kendini alamadı.

Göz göre göre soykırıma teşvik etti: Çocukları boğma çağrısı

DÜNYAYI DEHŞETE DÜŞÜREN SOYKIRIM ÇAĞRISI

Pek çok uzman, Putin'in aşırı tepkisinin bir kutlama nedeni olmaktan ziyade bir çaresizlikten geldiğine inanırken, Putin destekçilerinin akıllara durgunluk veren kutlama görüntüleri ile açıklamaları dünyayı dehşete düşürmeye yetti bile. Ancak maalesef Rusya cephesinden gelen korkunç açıklamalar bunlarla sınırlı kalmadı.

Haberin Devamı

Anton Krasovsky'nin bir röportaj sırasında yaptığı yeni yorumlar, dünya gündemine bomba gibi düştü. Televizyon ekranlarında Ukraynalılara karşı soykırım çağrısı yapan ve çocukları boğacağını ileri süren rahatsız edici yorumlar yapan adam, dünyayı tam anlamıyla dehşete düşürdü.

47 yaşındaki Anton Krasovsky, yaptığı korkunç yorumların ardından Kremlin destekli kanal tarafından "yasaklı" duruma düştü. Yayın Direktörü daha önce de korkunç yorumlar yaptı ve Putin'in savaşını destekleyenler arasında bile "aşırı" olarak kabul edildi.

RT'de kıdemli bir gazeteci olan Krasovsky, bu yorumları agresif bir şekilde Ukrayna karşıtı görüşlere sahip olan Rus bilimkurgu yazarı Sergei Lukyanenko ile yaptığı röportajda yaptı.

Göz göre göre soykırıma teşvik etti: Çocukları boğma çağrısı

Tüyler ürperten röportajın ürkütücü görüntülerinde Krasovsky, Ukraynalı çocukları öldüreceğini öne süren bir dizi açıklama yapıyor ve baştan sona saldırgan bir tavır kullanıyor.

Krasovsky, Lukyanenko'nun 1980'lerde Ukrayna'yı ilk ziyaret ettiğinde çocukların Moskova ülkelerini işgal etmese, daha iyi bir hayat yaşayacaklarını söylediklerine ilişkin açıklamasına cevaben yaptı.

"Ördek yavrusunun yüzdüğü yerde, nehirde boğulmalılar. O çocukları boğ, Tysyna'da (nehirde) boğ. Güçlü bir akıntıyla onları nehre at."

Haberin Devamı

Tüyler ürperten görüntülerde, Krasovsky'nin yumruğunu kaldırdığı ve çocukları nasıl boğacağını taklit ettiği görülebiliyor. Bununla da kalmayan kendini bilmez gazeteci, Lukyanenko'ya sırıtarak "Bu sizin yönteminiz değil, siz bilimkurgu yazarları zeki insanlarsınız, ama bu bizim yöntemimiz" diyor.

Daha sonra, yine yüzünde bir sırıtışla tüm Ukraynalıların öldürülmesi gerektiğini ve onları evlerinde diri diri yakıp vuracağını söylüyor.

Krasovsky, röportajın geri kalanında, şiddet dolu yorumlar yapmaya ve tehditler savurmaya devam ediyor. Bunlara "Ukrayna'nın hiç var olmaması gerektiğini" söylemek ve "Ukrayna dünya haritasında kalmalı mı" diye sormak da dahil.

Göz göre göre soykırıma teşvik etti: Çocukları boğma çağrısı

Sosyal medyada paylaşılan röportajın kısa bir bölümünde Krasovsky, Rus askerlerinin işgal sırasında Ukraynalı yaşlı kadınlara tecavüz ettiği yönündeki haberlere de gülüyor. Dünyanın dört bir yanından gelen yoğun tepkinin ardından RT, TV sunucusunu ekrana çıkmasını yasakladu ve programını askıya aldı.

Haberin Devamı

Kanalın, sık sık Kremlin'i destekleyen açıklamalarıyla öne çıkan Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonovna Simonyan, Krasovsky'nin röportaj sırasında kullandığı ifadeleri 'vahşi ve iğrenç' olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

Göz göre göre soykırıma teşvik etti: Çocukları boğma çağrısı

Belki Anton, nasıl bir geçici deliliğin bu açıklamalara yol açtığını ve bu cümlelerin dilinden döküldüğünü açıklayacaktır. Krasovsky'nin çocukların boğulması gerektiğine içtenlikle inandığına inanmak zor. Şimdilik, işbirliğimizi durduruyorum, çünkü ne ben ne de RT ekibinin geri kalanı, herhangi birimizin böyle bir oyunu paylaşabileceğimizi düşünmeyi bile göze alamaz. Ne diyeceğimi şaşırdım. Ukrayna'nın çocukları, Donbass'ın çocukları ve diğer tüm çocuklar için, tüm bunların bir an önce sona ermesini ve yeniden barış içinde, anadil olarak kabul ettikleri dilde yaşayıp okuyabilmelerini diliyorum.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Russia Today yayınlarının küresel olarak yasaklanması çağrısında bulundu.

Göz göre göre soykırıma teşvik etti: Çocukları boğma çağrısı

Kuleba, Twitter'da şu açıklamayı yaptı:

Hala RT'yi yasaklamamış olan hükümetler bu açıklamaları izlemeli. RT'nin ülkenizde faaliyet göstermesine izin verirseniz, siz de onlardan taraf olacaksınız. Agresif soykırım kışkırtmasının (bu kişiyi bunun için yargılayacağız), ifade özgürlüğü ile ilgisi yok. RT'yi dünya çapında yasaklayın!

Krasovsky'nin ekrandna uzaklaştırılmasına yanıt veren BBC muhabiri Sarah Rainsford, gazetecinin bu yorumlarının 'buzdağının sadece görünen kısmı' olduğunu ve 'Ukrayna söz konusu olduğunda Rus devlet televizyonunda nefret söyleminin artık norm olduğunu' söyledi.

Rus medyası insanları Ukrayna karşıtı mesajlarla bombalamaya devam ediyor, analistler Rusya halkının Ukraynalılara karşı olan nefretinin nesiller boyu yerleşebileceği uyarısında bulunuyor.