Dünya Güney Sudan'da sivillere saldırı: En az 12 ölü, 15 çocuk kayıp

Güney Sudan'da sivillere saldırı: En az 12 ölü, 15 çocuk kayıp

02.04.2024 - 15:44 | Son Güncellenme:

Güney Sudan’ın doğusunda gerçekleşen silahlı baskında en az 12 kişinin öldürüldüğü, 15 çocuğun ise kaybolduğu bildirildi.

Güney Sudanda sivillere saldırı: En az 12 ölü, 15 çocuk kayıp

Güney Sudan’da şiddet olayları tırmanmaya devam ediyor. Ülkenin doğusundaki Pochalla bölgesine bağlı Ajwara köyüne Murle etnik grubu üyesi silahlı saldırganlar tarafından baskın düzenlendi. Komiser yardımcısı Owety Olung yaptığı açıklamada, saldırıda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise yaralandığını söyledi. 

Haberin Devamı

Bazı çocukların kaybolduğunu belirten Olung, "Şu anda 15 çocuk hala kayıp. Saldırganlarla mı yoksa ormanlık alanda mı olduklarını bilmiyoruz" dedi. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, baskın sırasında çok sayıda evin de kundaklandığı ve en az 30 büyük baş hayvanın çalındığı ifade edildi.

Pochalla bölgesinde yaşayan Anyuak etnik grubu ile komşu Boma bölgesindeki Murle etnik grubu arasında çeşitli nedenlerle şiddet olayları yaşanıyor.Geçtiğimiz ay Pibor’da meydana gelen silahlı grup tarafından düzenlenen saldırıda 15 kişi öldürülmüştü.