Dünya Güzellik sektöründe yıldızlı rekabet

Güzellik sektöründe yıldızlı rekabet

07.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hollywood yıldızı Jennifer Aniston’ın da kozmetik ürünlerini piyasaya sürmesiyle bu sektördeki patroniçe ünlülerin rekabeti de arttı

Güzellik sektöründe yıldızlı rekabet

PELİN AYKIN - ABD’li oyuncu Jennifer Aniston, bu hafta güzellik ürünleri markası “LolaVie”yi piyasa sürerek bu sektördeki ünlüler kervanına katıldı. Rihanna, Jennifer Lopez, Kylie Jenner ve Selena Gomez gibi güzellik markası olan birçok ünlüyle rekabet edecek Jenifer Aniston’ın şöhretinin de satışları olumlu etkileyeceği belirtiliyor. Oyuncunun kozmetik sektöründeki diğer yıldız rakipleri şöyle sıralanabilir... 

Haberin Devamı

Milyarder oldu

ABD’li TV yıldızı Kylie Jenner 2014’te “Kylie Cosmetics” adlı kozmetik markasını kurarak iş kadını oldu. Ünlülerin kozmetik markası kurma akımının öncülerinden olan Jenner’ın markası büyük başarı elde etti. Jenner marka sayesinde “en genç kendi kendine milyarder” unvanını aldı.

Paltrow imparatorluğu

Oyuncu Gwyneth Paltrow, “Goop” markasını 2008’de bir e-posta bülteni olarak kurdu. Marka sonra “güzellik ve sağlık” imparatorluğuna dönüştü. Goop’un internet mağazası her markayı satarken, şirket içi Goop Beauty markası, yüz ve göz kremleri, serum, yüz peelingleri ve yüz masajı silindiri gibi ürünler sunuyor. 

Müzikten kozmetiğe

Ünlü şarkıcı Jennifer Lopez, cilt bakımı markası “JLO Beauty”yi geçtiğimiz Ocak ayında piyasaya sürdü. Marka, göz kremi, serum, maske ve renkli nemlendirici gibi ürünler sunuyor. Lopez’in bazı ürünlerinin cildi tahriş ettiği eleştirisi de var.

Haberin Devamı

Sosyal sorumluluk

Şarkıcı Selena Gomez kozmetik markası “Rare Beauty”yi 2020’de piyasaya sürdü. Marka, yıllık satışlarının yüzde 1’ini akıl sağlığı organizasyonu “Rare Impact Fund”a bağışlayacağını taahhüt etti.

Moda ve makyaj

Eski şarkıcı Victoria Beckham, futbolcu David Beckham ile evlendikten sonra modaya yöneldi. 2019’da ise “Victoria Beckham Beauty” ile moda imparatorluğuna makyaj ve güzellik ürünlerini ekledi.

Yılın icadı

Barbadoslu şarkıcı Rihanna bu yıl “dünyanın en zengin kadın müzisyeni” olmasında, en büyük pay sahibi olan kozmetik markası “Fenty Beauty”yi 2017’de kurdu. Markanın 50 tonu bulunan fondöteni Time dergisi tarafından “yılın icadı” seçildi.

Ürünleri vegan

ABD’li şarkıcı Halsey, kozmetik markası “About-Face”i geçtiğimiz Ocak ayında piyasaya sürdü. Halsey, “Makyaj en büyük aşklarımdan biri. Umarım ürünlerimde DNA’mı hissedersin. Ayrıa tüm ürünlerimiz vegan” dedi.

Sağlıklı malzemeler

Oyuncu Jessica Alba, 2011’de toksik maddelere sahip olmayan bebek malzemeleri üretmek için “The Honest Company”yi kurdu. Milyon dolarlık şirkete dönüşen marka, güzellik ürünlerini içerecek şekilde genişledi.

Eğitim gördü

Haberin Devamı

Avustralyalı manken Miranda Kerr, ülkesindeki bir üniversitede 18 ay “beslenme ve sağlık psikolojisi eğitimi” almasının ardından 2009’da cilt bakımı ve güzellik şirketi “Kora Organics”i kurdu.

Satış başarısı

Pop star Lady Gaga, güzellik markası “Haus Laboratories”i 2019’da piyasaya sürdü. Markanın makyaj ürünleri internet sitesinin dışında e-ticaret devi Amazon’da da satılıyor.