Dünya Hapishane avlusunda yakalanan kurye güvercin! 'Daha önce böyle garip bir şey görmedik'

Hapishane avlusunda yakalanan kurye güvercin! 'Daha önce böyle garip bir şey görmedik'

12.01.2023 - 06:32 | Son Güncellenme:

Cezaevinde sıradan bir gündü, ta ki bir güvercin hapishane avlusuna gelene kadar. Güvercinin sırtında bir çanta olduğunu fark eden gardiyanlar önce gördüklerine anlam veremedi. Ancak gerçek anlamda hayatlarının şokunu ise paketi açtıklarında yaşadılar.

Hapishane avlusunda yakalanan kurye güvercin Daha önce böyle garip bir şey görmedik

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Kanada'nın ABD sınırındaki Abbotsford kentindeki bir ıslahevinde görev yapan gardiyanlar, 2022'nin aralık ayında karşılaştıkları manzara karşısında hayatlarının en büyük şokunu yaşadı. Hapishane avlusunda karşılarına çıkan bir güvercin önce görevlilerin ilgisini çekmedi. Ancak bu güvercine dikkatli baktıklarında gördükleri şey karşısında adeta gözlerine inanamadılar. Bu güvercin sıradan bir kuş değildi. Üzerinde sırt çantasına benzer bir paket taşıyordu. Paketi kurcaladıklarında ise adeta kendilerini bir filmin içinde buldular. 

Haberin Devamı

Hapishane avlusunda yakalanan kurye güvercin Daha önce böyle garip bir şey görmedik

Kanada'nın ABD sınırındaki Abbotsford kentinde sıradan bir gündü. Aralık ayının sona ermesine günler kala hapishane görevlileri Noel ve yılbaşı heyecanı içindeydiler. Henüz karşılaşacakları manzaradan habersiz bir şekilde avluda bulunan görevlilerin dikkatini bir güvercin çekti. Sıradan bir güvercine benzemeyen bu hayvan hareket halindeydi ancak uzaktan bakıldığında dahi farklı bir bedene sahip olduğunu anlaşılıyordu.

SIRT ÇANTASINA BENZER BİR PAKET VARDI

Şaşkınlık içinde kuşu izleyen ve giderek onun yanına yaklaşmaya çalışan görevliler, hayvanın hareket halinde olmasından ötürü zorlu dakikalar yaşadı. Güvercini yakalamak için hayvanın yanına yaklaşan görevliler onun yanına yaklaştıklarında şüphelerinin doğru olduğunu ve yanılmadıklarını anladı. Bu güvercin diğer güvercinlere benzemiyordu. Hayvanın üzerinde sırt çantasına benzer bir paket vardı.

Haberin Devamı

Avlu içinde görevlilerden kaçmaya çalışan güvercinin çabaları başarısızlıkla sonuçlandı. Gardiyanlar uzun uğraşlar sonucunda hayvanı yakaladı. Güvercini avuçlarına alan görevliler hızlıca hayvanın bedenindeki paketi incelemeye koyuldu. Bu minik çantanın içinde neler olduğunu çözmeye çalışan hapishane görevlileri karşılaştıkları manzara karşısında büyük bir şok yaşadı.

'BU KADAR GARİP BİR YÖNTEMLE KARŞILAŞMAMIŞTIK'

Minik paketi açan görevliler, yaklaşık 30 gram illegal maddeyle karşılaştı. Gardiyanlar her ne kadar mahkumların hapishaneye bu tarz illegal maddeleri sokmak için kullandıkları sinsi yöntemlere karşı dikkatli olsalar da bu 'güvercin formülü' karşısında adeta dehşete düştü. Yerel bir gazeteye başlarından geçeni tek tek anlatan gardiyanlar, daha önce hiç bu kadar yaratıcı ve garip bir yöntemle karşılaşmadıklarını özellikle vurguladı. 

Yerel kaynaklara göre kuşun sırtındaki küçük çantada tam 178 adet hap bulundu. Olayla ilgili Kanada Islah Hizmetleri Birimi ve Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP) tarafından bir soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili daha fazla ayrıntı paylaşılmadı.

Hapishane avlusunda yakalanan kurye güvercin Daha önce böyle garip bir şey görmedik

KURYE KEDİLER SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTI

Üstelik hapishaneye ilginç yollardan uyuşturucu sokmaya çalışan tek mahkûmlar Kanada Islah Evi'ndekiler değildi. Rusya'daki Verhni Çov kasabasındaki bir cezaevine 2013 yılında vücuduna bantla yapıştırılmış iki adet cep telefonunu sokmaya çalışan bir kedi gardiyanlar tarafından yakalanmıştı.

Haberin Devamı

Yetkililer konuyla ilgili açıklamada, "Bu tür yasaklı eşyaların daha önce de cezaevine sokulmaya çalışıldığına şahit olduk. Fakat içinde bir kedinin de olduğu bir olayla ilk kez karşılaşıyoruz. Belki de bu Rusya cezaevi tarihinde ilk" ifadesini kullandı. Rusya’da daha önce de cezaevine uyuşturucu taşıyan bir kurye kedi de yakayı ele vermişti.

HÜCREDE TUTULAN KEDİ KAÇMAYI BAŞARDI

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'nın en büyük cezaevinde de uyuşturucu ve telefon SIM kartı taşıdığı gerekçesiyle bir kedi yakalanmıştı. Yüksek güvenlikli Walikada cezaevinde 2020'nin Mart ayında yakalanan kedinin üzerinden tam 2 gram illegal madde, iki SIM kart ve bir SD hafıza kartı bulundu. Kedinin boynuna takılan bir çanta ile cezaevi ve kaçakçılar arasında kurye görevi gördüğü tespit edildi. Ancak yakalandıktan sonra bir hücrede tutulan kedi bir gün sonra kaçmayı başardı.

Cezaevi yetkilileri, kedinin nasıl kaçtığına dair yerel medyanın sorularını yanıtsız bıraktı. Walikada Cezaevi'nde artan cep telefonu ve uyuşturucu madde trafiğiyle ilgili soruşturma yürüten yetkililer, kurye olarak kedi haricinde bir kartalın da kullanıldığını tespit etmişti.