Dünya Harvey ve Irma’nın zararı 290 milyar $

Harvey ve Irma’nın zararı 290 milyar $

13.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karayipler’i ve ABD’nin doğu sahilini vuran Irma Kasırgası nedeniyle Florida’da 13 milyon kişiye elektrik verilemiyor. Irma ve Harvey kasırgalarının ABD’ye zararının 290 milyar dolar olduğu iddia ediliyor

Harvey ve Irma’nın zararı 290 milyar $

Geçen hafta Karayipler’i, ardından ABD’nin Florida eyaletini vuran Irma Kasırgası’nın etkileri hissedilmeye devam ediyor.
Kasırganın ardından Florida’da 13 milyon kişiye, bir başka deyişle eyalet nüfusunun üçte ikisine elektrik verilemiyor, 180 bin kişi ise barınaklarda kalıyor. Yetkililer, kasırgada 6 kişinin yaşamını yitirdiği eyalette elektrik hatlarının onarılmasının haftalarca sürebileceğini bildirdi. Donanmaya ait bir uçak gemisinin Florida’da arama kurtarma çalışmalarına yardım amacıyla eyalete gönderildiği ifade edildi.

Ölü sayısı 35’e yükseldi

Georgia ve Güney Carolina eyaletlerinde de 4 kişinin hayatına mal olan kasırga nedeniyle Karayipler’de ölenlerin sayısının 35’e yükseldiği öğrenildi. Irma Kasırgası, ABD tarihinin en büyük tahliyesine yol açmış, Florida’da nüfusun yaklaşık üçte biri (6.5 milyon kişi) için zorunlu tahliye kararı alınmıştı. Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde de kısmen veya eyalet genelinde acil durum ilan edilmişti.

Öte yandan Harvey ve Irma kasırgalarının ABD’nin Texas ve Florida eyaletlerine verdiği zararın 290 milyar doları bulabileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

THY, Miami yolcularını tahliye ediyor

Florida eyaletinde etkili olan Irma Kasırgası nedeniyle 9, 10 ve 11 Eylül tarihlerinde Miami seferlerini iptal etmek zorunda kalan THY, bugün ilk seferini gerçekleştirecek. THY iptal olan seferler nedeniyle bölgeden ayrılamayan yolcular için de Miami’den İstanbula ek sefer koydu.