Dünya Haşdi Şabi Suriye’ye girmeye hazırlanıyor

Haşdi Şabi Suriye’ye girmeye hazırlanıyor

30.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

ABD desteğinde Deyrizor bölgesinde terör örgütü DAEŞ’e karşı sürdürülen harekâtta sona yaklaşılırken Irak’a geçişlerin engellenmesi için de Irak ordusu sınır hattında teyakkuza geçirildi.

Haşdi Şabi Suriye’ye girmeye hazırlanıyor

ABD ve koalisyon güçlerinin destek verdiği terör örgütü DSG/YPG, Deyrizor bölgesinde bir diğer terör örgütü DAEŞ’e yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yaşanan çatışmalar nedeniyle aralarında 300’ü sözde yönetici toplam 2 bin DAEŞ’li ülkenin doğusundaki Deyrizor’u terk ederken, yüzlerce sivil de bölgeden ayrılmaya başladı. Küçük bir bölgede bölgede sıkışan ve denetim sağladığı 4 kilometrelik alan kalan DAEŞ, intihar saldırılarıyla ABD destekli DSG’nin ilerlemesini önlemeye çalışıyor.
ABD ve koalisyon güçlerinin harekâtı devam ederken, Irak ordusu da bir süreden beri bölgeye sevkiyat yapıyor. Ordunun yanı sıra emniyet güçleri ile Haşdi Şabi milisleri de Suriye sınır hattında teyakkuza geçirildi. Suriye’nin sınır hattında yer alan Hacin ve Suse kasabalarında DSG’nin DAEŞ’e yönelik sürdürdüğü operasyonu yakından izleyen Haşdi Şabi güçleri, kaçan grupları Suriye topraklarında karşılamaya hazırlanıyor.

Yazarlar