Dünya ‘Hayatta kalmaya çalışırım anne’

‘Hayatta kalmaya çalışırım anne’

10.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rus uzay ajansının başkanı, Ukrayna’ya internet sağlayan Elon Musk’tan hesap sorulacağını söyledi. Rusya’nın hedefinde olduğu iddia edilen Musk, annesine kendini koruyacağı mesajını yolladı.

‘Hayatta kalmaya çalışırım anne’

DIŞ HABERLER - Rusya lideri Putin’in yakın arkadaşı olan Rus uzay ajansı Roscosmos’un başkanı Dmitry Rogozin, Ukraynalılara “Starlink” uydusuyla internet sağlayan Tesla ve SpaceX’in CEO’su, ABD’li milyarder Elon Musk’ı (50) tehdit etti! Rogozin, Musk’ı Rusya’nın savaş açtığı Ukrayna’nın ordusuna ve Moskova’nın Nazizm ile ilişkilendirdiği direnişçi Azov Taburu’na hizmet etmekle suçladı. Rogozin, esir alınan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 36. Deniz Albay Dmitry Kormyankov’un ifadesinden, Musk’ın uydu şirketi Starlink’in internet ekipmanını askeri helikopterlerle Mariupol’deki Ukrayna Silahlı Kuvvetleri deniz piyadeleriyle Azov Taburu militanlarına gönderdiğini anladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Musk’ın Ukrayna’daki “faşist güçlere” askeri iletişim ağı sağladığını savunan Rogozin, “Hey Elon ne kadar aptalı oynarsan oyna, yetişkin biri olarak cevap vermen gerekecek” dedi. Musk ise bu açıklamayı Twitter’da paylaşarak Rusya’nın geçmişte muhalif birçok kişiyi zehirleyerek öldürdüğüne atıfta bulundu. Bu tehdidi tiye alan Musk “Gizemli koşullar altında ölürsem, sizi tanımak güzeldi” ifadesini paylaştı. Ancak Musk’ın annesi Maye Musk da dahil olmak üzere yakınları endişelerini dile getirdi. Maye Musk, oğlunun bu paylaşımına birkaç kızgın suratlı emojiyle birlikte “Bu hiç komik değil” cevabını yazdı. Musk ise annesine “AHayatta kalmak için elimden geleni yapacağım” diye karşılık verdi.