Dünya Hermine yüzbinlerce kişiyi karanlıkta bıraktı

Hermine yüzbinlerce kişiyi karanlıkta bıraktı

02.09.2016 - 10:48 | Son Güncellenme:

ABD'nin doğu kıyılarını vurmaya başlayan kasırga, saatte 140 kilometre hıza ulaştı. Florida'da binlerce kişi geceyi sığınaklarda geçiriyor, 51 kentte olağanüstü hal ilan edildi.

Hermine yüzbinlerce kişiyi karanlıkta bıraktı

Meksika Körfezi'nde tropik fırtına olarak başlayan Hermine Kasırgası, ABD'nin doğu kıyılarını vuruyor. 270 bine yakın kişinin elektriksiz kalmasına neden olan kasırgada, yağmur oranının 12 santimetreyi bulduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Florida'nın Panhandle bölgesinde kum torbalarını hazırlayan halk, perşembe gecesini sığınaklarda geçiriyor. Özellikle su seviyesinin düşük olduğu bazı ilçelerde zorunlu tahliye kararı verildi, bölgeye 30 bin kum torbası gönderildi.

Kıyı bölgelerde yaşayan Florida sakinleri ev ve dükkanlarını metal ve ahşap kalıplarla kaplayarak olası yıkıma karşı önlem almaya çalışıyor. Cedar Key'de kasırgaya hazırlanan Tony Frazier, "Pencereleri metalle kaplıyoruz. Binaları bu şekilde koruyabiliyoruz. Tam güvenliğin garantisi yok, sonuçta Tabiat Ana'dan bahsediyoruz" diyor.

Florida Valisi Rick Scott, düzenlediği basın toplantısında, "Şunu unutmayın, kasırganın ortasında size yardım edebilmemiz mümkün değil. Bu kasırgayı atlatırken herkes kendinden sorumlu. Hazırlık aşamalarında sizlere yardım etmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ekip göndermemiz gerektiğinde ise şartlar el verdiğinde gönderebiliriz ancak umut ediyoruz ki herkes önlemini alırsa buna ihtiyaç kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kasırga nedeniyle en az 51 ilçede olağanüstü hal ilan eden Vali Scott, 20 ilçede de okulları tatil etti. Apalachicola, Tallahassee ve St. Petersburg'da rüzgarın hızının 140 kilometreye kadar çıktığı bildiriilyor.

Kasırganın, New Jersey'e vardığında yeniden tropik fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

Hermine, 2005 yılında Florida'yı vuran ve büyük zarara yol açan Wilma kasırgasından sonraki en büyük doğa olayı.