Dünya Hillary Clinton ilk mitingini yaptı

Hillary Clinton ilk mitingini yaptı

15.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 2016 Demokrat Parti Başkan aday adayı olarak başladığı seçim kampanyasındaki ilk mitingini New York’ta yaptı

Hillary Clinton ilk mitingini yaptı

ABD’de, 2016 yılında yapılacak başkanlık seçiminin en güçlü adayı olarak gösterilen Hillary Clinton ilk mitingini New York’ta yaptı. Demokrat Parti aday adayı olarak halkla buluşan Clinton’a, ABD eski Başkanı Bill Clinton ve kızı Chelsea Clinton eşlik etti.

Haberin Devamı

Yoksulluğa değindi

Clinton konuşmasında orta sınıfın refahı doğrultusunda çalışacağı sözünü vererek ülkenin ekonomisi üzerine yoğunlaşacağı mesajını verdi, dış politika ve ulusal güvenlik konularına değinmedi. Clinton, ‘demokrasi sadece zenginler için değildir’ sözü ile son zamanlarda Clinton Vakfı’nın aldığı yüksek bağışlar ile hakkında oluşan olumsuz imajı yıkmaya çalıştı. Konuşmasında, 2011 yılında vefat eden annesi Dorothy Rodham’ın hikayesini anlatarak yoksulluğun zorluklarına değinen Clinton, şöyle konuştu: “Refah sadece CEO’lar ve yatırım fonu yöneticileri için değildir. Demokrasi sadece milyarderler ve şirketler için olamaz”.