Dünya Hitler’in gazabına uğrayan kadınlar

Hitler’in gazabına uğrayan kadınlar

05.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Hitler ve Kadınları’ adlı kitap, Alman diktatöre âşık olan kadınların trajediyle biten hayatlarını anlatıyor. Sadomazoşist bir karaktere sahip olan Hitler tek eşli olamadığından sevgililerini depresyona ve yalnızlığa sürüklüyordu.

Hitler’in gazabına uğrayan kadınlar

 

Zeki kadınlardan kaçıyordu

Haberin Devamı

Phil Carradic’in ‘Hitler ve Kadınları’ adlı kitabı, Alman diktatör Adolf Hitler’e âşık olan kadınların dramatik şekilde biten hayatlarını mercek altına aldı. Kitaba göre, Hitler kadınlarda, 18 yaşındayken kaybettiği annesi Klara’yı aradı. Kadınları kendine çektikten sonra sadomazoşist karakterini gösteren Hitler, tek eşli olamadığından sevgililerini depresyona ve yalnızlığa sürüklüyordu. Ayrıca faşist diktatör, tehlikeli gördüğünden zeki kadınlardan kaçıyordu. Kitaba göre, Hitler’e olan aşkından en fazla acı çeken kadınların başında Avusturyalı Suzi Liptauer geliyordu. Hitler bu ilişkide hep sadakatsizdi.

‘Üvey yeğenine karşı takıntılıydı’

Nazi diktatör Hitler, üvey kız kardeşi Angela’nın kızı Geli’ye takıntılıydı. Geli, 1929’da Münih’te üniversiteye başladığında Hitler’in evine taşındı. Ama diktatörün kendinden 19 yaş küçük üvey yeğenine uyguladığı sapıkça fanteziler, Nazi çevresince bilinir hal aldı. Diktatörün tutsak olarak alıkoyduğu Geli, 1931’de bir tartışmanın ardından Hitler’in tabancasıyla kendisini öldürdü. Psikolojik olarak annesi Klara’yı bulduğu Geli’nin ölümünün ardından Hitler perişan oldu, odasına onun için simgesel bir anıt mezar kurdu.

Haberin Devamı

‘Canıma kıyarım’ tehdidi

Liptauer, Hitler’in başka ilişkisi olduğu takdirde intihar edeceğini söylüyordu. Nitekim, Hitler’in Emmi Marre ile ilişkisini duyunca kendini asarak intihara kalkıştı ama hayatta kaldı. Hitler 37 yaşındayken 16 yaşındaki Mitzi Reiter ile aşk yaşadı. Yaşının küçük olması nedeniyle uzak durduğu Reiter ile 1931’de tekrar bir araya gelen diktatör, evlenmek isteyen Reiter’ı terk etti. Reiter intihar teşebbüsünde bulunduktan sonra başkasıyla evlendi. Hitler, 1940’ta ölen Reiter’ın cenazesine 100 gül gönderdi. Diktatörün kız kardeşi Paula, Reiter’ın Hitler’in ölümcül içgüdülerini engelleyebilecek tek kadın olduğunu söyledi.

‘Kendini vurdu aklını kaybetti’

Hitler’in gazabına uğrayan kadınlar

Hitler, 1934’te İngiliz aristokrat bir aileden gelen Unity Mitford’u çevre edinmek için kullandı. Faşist Mitford, İngiltere ile Nazi Almanyası’nın savaşta müttefik olması için çabalıyordu. Ancak, Hitler İngiltere’ye savaş açınca hayal kırıklığına uğrayan Mitford, diktatörün hediyesi olan silahla intihara kalkıştıktan sonra zihinsel engelli oldu. Bu olaydan sonra “Kadınlara mutluluk getirmiyorum” diyen Hitler, Mitford ile ilişkisini uzun süreli ‘metresi’ Eva Braun’a karşı kullandı ve güvensiz Eva’yı kıskandırdı.

Haberin Devamı

‘Goebbels’in eşiyle de ilişki yaşadı’

Hitler’in gazabına uğrayan kadınlar

1929’dan tanıştığı Eva Braun ile birlikteyken aynı zamanda pek çok kadınla aşk yaşayan Hitler’in propaganda bakanı Joseph Goebbels’in eşi Magda ile de ilişkisi vardı.  Hitler, Magda ile birlikteyken 1945’te Eva Braun ile evlendi. II. Dünya Savaşı’nı kaybeden Hitler evlendikten bir gün sonra Eva Braun ile birlikte intihar etti. Magda da önce 6 çocuğunu siyanürle öldürdü ardından eşiyle birlikte yaşamına son verdi.

‘Aktrisi öldürdü’ iddiası

Hitler’in gazabına uğrayan kadınlar

Hitler’in bazı aktrislerle de birlikte olduğu biliniyor. Kitapta, bu aktristlerden biri olan Renate Muller’ın eroin bağımlısı olduktan sonra tedavi gördüğü hastanede pencereden atlayarak ölmesinin en dikkat çeken trajedi olduğu belirtiliyor. Hitler’in aktrisi, cinsel sapıklığıyla ilgili hakkında pek çok şey bilmesi nedeniyle öldürdüğüne dair iddialar bulunuyor.