Dünya Hollanda’da skandal yarışmaya izin çıktı!

Hollanda’da skandal yarışmaya izin çıktı!

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü (NCTV) Dick Schoof, aşırı sağcı lider Geert Wilders’in parlamento binasında düzenlemek istediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasına izin verdi.

Hollanda’da skandal yarışmaya  izin çıktı

BBC Türkçe’nin haberine göre Hollandalı koordinatör, aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (PVV) düzenlemek istediği karikatür yarışması ile ilgili herhangi bir güvenlik riski bulunmadığını bildirdi. Aşırı sağcı lider Wilders’in, Twitter üzerinden duyurduğu bu gelişme, Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörü tarafından da doğrulandı. NCTV sözcüsü, karikatür yarışması ve sergisinin sıkı güvenlik önlemlerinin bulunduğu parlamento binasında kapalı bir bölümde gerçekleştirileceği için, güvenlik açısından risk oluşturmadığını söyledi. PVV lideri Wilders, Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasının provokasyon amacıyla değil, düşünce özgürlüğüne vurgu yapmak için düzenlendiğini savundu. Birinciye 5 bin euro ödül verileceği belirtiliyor.
Öte yandan Wilders, siyasi partilere tanınan parlamento binasında yılda bir gün etkinlik düzenleme hakkını, karikatür yarışması için kullanmak amacıyla Hollanda Meclis Başkanı Hatice Arib’e başvurduğunu, ancak başvuruya olumlu karşılık veren Fas kökenli Meclis Başkanı’nın, daha sonra işlemleri gereksiz yere uzattığını öne sürdü. Arib’in Müslüman geçmişine işaret eden Wilders, “Muhammed’e olan sevgisi, düşünce özgürlüğünden daha fazla” dedi. Meclis Başkanı Hatice Arib ise, aşırı sağcı liderin bu sözlerine yanıt vermedi.