Dünya Hollywood hazinesi satışa çıkıyor

Hollywood hazinesi satışa çıkıyor

14.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2010’da ölen ABD’li film yapımcısı Elliott Kastner’in ofisinde bulunan ve ünlü oyuncuların fotoğraflarının da yer aldığı koleksiyonu satılıyor

Hollywood hazinesi satışa çıkıyor

Kariyeri boyunca 40’dan fazla filme imza atan ABD’li ünlü film yapımcısı Elliott Kastner, 2010’da öldü. Kastner’ın İngiltere’deki Pinewood Stüdyoları’ndaki
ofisinde bulunan ve Hollywood yıldızlarının daha önce görülmemiş fotoğraflarının da yer aldığı eşyaları, bu hafta Londra’da Excalibur müzayede evinde satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

Kastner’ın ailesi tarafından satışa çıkarılacak olan ve toplam değerinin 10 bin sterlinden fazla olduğu belirtilen koleksiyonda Marlon Brando, Clint Eastwood, Anthony Hopkins ve Jeremy Irons gibi Hollywood yıldızlarının fotoğraflarıyla mektupları da yer alıyor.

Ayrıca, söz konusu ‘hazinede’ Kartal Yuvası, Uzun Veda ve Uygunsuz Bir Koro filmlerinden hatıralar da bulunuyor. Marlon Brando’nun 1971 yapımı filmi ‘Karanlıktan Gelen Adam’ için imzaladığı ve kendisine 100 bin dolar ödeme yapıldığını ortaya koyan sözleşmenin, koleksiyonda öne çıkan unsurlardan biri olduğu belirtildi. Yönetmen Michael Winner’ın, Kastner’a yazdığı ve ‘Uygunsuz Bir Koro’ filminde aktörler Anthony Hopkins ile Jeremy Irons arasında daha yüksek ücreti kimin alması gerektiği konusundaki tartışmayı dile getirdiği bir mektup da koleksiyonda göze çarpıyor. Kastner’a Al Pacino tarafından gönderilen Noel kartı ve imzalı bir Charlie Chaplin plağı da koleksiyonun önemli parçaları arasında yer alıyor.