Dünya 'Icon of the Seas' demir aldı! Dünyanın en büyük yolcu gemisi, rüya gibi bir seyahate yelken açtı

'Icon of the Seas' demir aldı! Dünyanın en büyük yolcu gemisi, rüya gibi bir seyahate yelken açtı

29.01.2024 - 16:20 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük yolcu gemisi olan ve Titanik’ten beş kat daha büyük 'Icon of the Seas' yolcu gemisi 1 haftalık gezi için Miami Limanı’ndan Cumartesi günü demir aldı.

Icon of the Seas demir aldı Dünyanın en büyük yolcu gemisi, rüya gibi bir seyahate yelken açtı

Dünyanın en büyük yolcu gemisi Royal Caribbean'a ait 'Icon of the Seas' adlı yolcu gemisi yedi günlük seyahatine başladı. Miami Limanı’ndan Cumartesi günü demir alan 365 metre uzunluğundaki 20 katlı yolcu gemisi, 7 bin 600 yolcu ve 2 bin 350 mürettebat alabilecek kapasiteye sahip. 2 milyar dolara mal olan gemide 20 güverte, 2 bin 805 kamara bulunuyor. Ayrıca 55 metrelik yapay bir şelale, 40 yemek alanı, yedi yüzme havuzunun da yer aldığı gemi, Kuzey Atlantik Okyanusu'nda batan dönemin en büyük ve lüks yolcu gemisi olarak tarihe geçen Titanik’ten beş kat daha büyük.

Haberin Devamı

Eyfel Kulesi'nden de daha uzun olan gemide 6 su kaydırağı bulunuyor. Yolcuların keyifli vakit geçirmesi için seyahatte 16 kişilik bir orkestranın yanı sıra farklı müzik tarzlarına sahip 50 müzisyen ve çok sayıda komedyen görev alacak. Gemi Karayipler turunun ardından Miami Limanı’na dönecek.