Dünya İğneden korkan için aşı bandı

İğneden korkan için aşı bandı

29.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bant birkaç santimetre büyüklüğünde ve ortasında mikro iğneler var. Testlere katılan gönüllüler, ‘bant aşı’yı normal iğneye tercih ettiklerini söylüyor

İğneden korkan için aşı bandı

100 mikro iğnesi var
ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün finansal desteğiyle Emory Üniversitesi ve Georgia Teknoloji Enstitüsü tarafından acı vermeyen, insanların kendi kendilerine uygulayabileceği bant şeklinde grip aşısı geliştirildi. Bandın yapışkan yüzeyinde, derinin içine giren yüz tane ufak ve tüy şeklinde mikro iğne mevcut. Bu yöntemin iğneden korkan insanlar da göz önüne alındığında daha fazla insanın aşı olmasına yardımcı olması umuluyor.
Saklaması çok kolay
Standart grip aşısının aksine, aşı bandının buzdolabında tutulması gerekmiyor, bu da eczanelerin aşıyı rahatlıkla raflarda saklayabileceği anlamına geliyor. Oda sıcaklığında bir yıla kadar saklanabilmesinden dolayı özellikle gelişmekte olan ülkelerde fayda sağlayabileceği belirtiliyor. Araştırmayı yürüten Profesör Mark Prausnitz, “Mikroskop altında baktığınızda üzerinde ufak iğneler göreceksiniz. Bu iğneler deriye acı vermeden geçiyor” dedi.

Haberin Devamı