Dünya İkisini de başından vurdu... Cezası idam!

İkisini de başından vurdu... Cezası idam!

21.06.2022 - 14:20 | Son Güncellenme:

Beş yıl önce bir hapishane nakil otobüsünden kaçarken iki gardiyanı gözünü kırpmadan öldüren mahkuma ölüm cezası verildi. Avukatının "zihinsel engelli" olduğunu iddia ettiği mahkumun sabıka kaydı ise bir hayli kabarık.

İkisini de başından vurdu... Cezası idam

Takvim yaprakları 2017 yılının Haziran ayını gösteriyordu. Çavuş Christopher Monica ve Çavuş Curtis Billue, 29 yaşındaki Ricky Dubose'un silahından çeken kurşunların hedefindeydi. 13 Haziran günü, Ricky Dubose ve Donnie Rowe, mahkumları taşıyan bir otobüse nakledilirken, iki gardiyanı etkisiz hale getirdi. Olay, Eatonton yakınlarındaki Sparta 16 W karayolunda sabah 6:45 sıralarında meydana geldi. Otobüste 33 mahkum ve iki gardiyan vardı. Çavuş Christopher Monica ve Çavuş Curtis Billue, olay yerinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

GÜVENLİK İHLALLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR

Polis yetkililerinin temsilcileri tarafından yapılan bir incelemede, kaçışa giden süreçte çok sayıda güvenlik politikası ihlalinin işlendiği tespit edildi. İncelemeye göre, en korkunç hata, otobüsteki mahkûm kompartımanına açılan kapının güvenliğinin sağlanamamasıydı. Monica ve Billue ayrıca silahlarını kuşanmak yerine saklama kutularında tuttular ve kurşun geçirmez yelek giymediler.

33 MAHKUM ÇİFTE CİNAYETE TANIK OLDU

İki mahkum, kendilerini kelepçelerden kurtarıp ardından mahkumları gardiyanlardan ayıran kilidi açmak için kendileri yaptıkları bir alet kullandılar. Dubose, memurların silahlarından birini kaptı. Çavuş Monica'yı ve ardından şoför Çavuş Billue'yi başından vurdu. Otobüsteki güvenlik kameraları şiddetli kaçışı kaydetti ve otobüsteki mahkumlar da cinayetlere tanık oldu.

Otoyolda ilerlemekte olan bir adam, yol ortasında durmuş otobüsü görünce aracını kenara çekti. Ancak arabasını durdurduğunda, silah zoruyla soyuldu. Rowe ve Dubose, çaldıkları yeşil Honda Civic'le yaklaşık 40 kilometre kuzeye doğru, Madison'a gitti. Sürücü zarar görmedi ve yardım için bir sonraki araca işaret etti.

Haberin Devamı

ÖLÜMÜNE KOVALAMACA

İki kaçak mahkum, Madison'da bir evi soydu ve beyaz bir Ford kamyoneti çaldılar. İki gün sonra ise Tennessee'nin Shelbyville kentinde bir evi işgal ettiler. Ev sahibi çifti rehin aldıktan sonra onların cipine binerek kaçtılar ve Nashville'in yaklaşık yaklaşık 70 kilometre güneydoğusundaki otoyolda, onları kovalayan güvenlik güçlerine ateş açtılar.

Kovalamaca, iki mahkumun kullandıkları ciple kaza yapmasının ardından önlerindeki çitin üzerinden atlayarak işgal etmek üzere oldukları arazinin sahibine teslim olmak zorunda kalmasıyla sona erdi.

İkisini de başından vurdu... Cezası idam

Beş yıl önce gerçekleşen bu korkunç suçta, Georgia eyaletinde bulunan hapishane nakil otobüsünden kaçarken iki gardiyanı öldüren mahkumlardan birine ölüm cezası verildi. Jüri üyeleri, suçlu bulduğu mahkumu idama mahkum etti. 

AVUKATI KARŞI ÇIKTI AMA...

Dubose'un bir avukatı açılış konuşmasında onun suçlu olduğunu kabul etti ancak onun akli melekelerinin yerinde olmadığını söyledi. Bu, onu ölüm cezası için uygun görmez hale getirirdi. Ancak savcılar aynı görüşte değildi ve Dubose'un, akıllı ve planlı bir katil olduğunu söyleyerek savunma argümanlarını reddetti.

Haberin Devamı

29 yaşındaki Dubose, kaçtığında 2015 yılında Elbert County'de yaptığı silahlı soygun ve saldırı suçundan 20 yıl hapis cezasını çekiyordu. Sabıkası bir hayli kalabalık olan Dubose, daha önce de hapse girmişti.

İkisini de başından vurdu... Cezası idam

MÜEBBET

Eylül ayında gerçekleşen cinayetler nedeniyle hüküm giyen ikinci bir mahkum olan Donnie Rowe, jüri üyeleri onun ölüme mahkum edilip edilmeyeceği konusunda anlaşamadıkları için şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.