Dünya İlkokulda 'Şeytan Kulubü' ortalığı karıştırdı! ABD bu okulu konuşuyor

İlkokulda 'Şeytan Kulubü' ortalığı karıştırdı! ABD bu okulu konuşuyor

20.01.2022 - 06:44 | Son Güncellenme:

ABD'nin Illinois eyaletinde ilkokul öğrencilerine dağıtılan bir el ilanı tartışma yarattı! Okul sonrası öğrencilere eğitim vereceğini söyleyen ilanın sahibi "Şeytan Kulübü" adlı derneğin ise tek bir amacı var...

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - ABD'nin Illinois eyaletinde son günlerde bir tartışma gündeme oturdu. Eyaletteki ilkokul öğrencilerine okul sonrasında dini eğitim vererek Hristiyanlık öğretilerini anlatan bir derneğe tepki olarak kurulan “Şeytan Kulübü” isimli organizasyon, veliler tarafından çocuklarının satanizm propagandasına maruz kaldığı yönünde endişelere sebep oldu.

Haberin Devamı

İlkokulda Şeytan Kulubü ortalığı karıştırdı ABD bu okulu konuşuyor


"Şeytan Kulübü" ise yaptığı açıklamada derneğin satanizm propagandası yapmadığının altını çizdi. Endişeleri sonlandırmak isteyen dernek, çocukların kişisel gelişimini sağlamak adına bilim projeleri, bulmacalar, oyunlar, sanat ve açık hava aktiviteleri gibi faaliyetler yürüteceğini belirtti. Kulüp, çocuklara yardımseverliği ve empatiyi, eleştirel düşünmeyi, problem çözmeyi öğrenmelerine yardımcı olacağını savunuyor. Okul sonrası düzenlenmesi düşünülen program, 1 ila 5'inci sınıf arasındaki öğrencilere yönelik olacak.

Kulüp, web sitesinde program hakkında, “Hedefimiz din propagandası yapmak değil, ayrıca çocuklara Satanizm propagandası yapmak gibi bir hedefimiz de yok” şeklinde bir açıklama yaptı. Site üzerinden yapılan paylaşımda “Şeytan Kulübü, okul sonrasında çocuklar dünyamız hakkında bilimsel temeli olan özgür araştırmalar yapacak ve rasyonalizme odaklanacak" dendi.

Haberin Devamı

SERMAYEDARI BİLİNMİYOR

Şeytan Kulübü, okul sonrası etkinliklerin düzenlenmesi için ayda bir kez Jane Addams İlkokulu'nda toplanacak. Bölge halkında gelen tepkiler üzerine Jane Addams İlkokulu da bir açıklama yaptı. Okul bu derneğin halk tarafından finanse edildiğini belirtti ve bu sebeple Şeytan Kulübü'nün faaliyetlerine engel olamayacağını duyurdu. Ayrıca Şeytan Kulübü'nü finanse eden vergi mükelleflerinin bu sebeple açacağı olası tazminat davasını kazanacağını ve okulun bu parayı karşılayacak gücü olmadığını da belirtti.

İlkokulda Şeytan Kulubü ortalığı karıştırdı ABD bu okulu konuşuyor


Bölge müfettişleri yaptıkları incelemede "Şeytan Kulübü" isimli organizasyonun finansörünü net olarak belirleyemedi. Eyalette bulunan okullardaki öğretmenlerin Şeytan Kulübü'nde görev almadığı da tespit edildi.