Dünya İmamın kızı konuştu

İmamın kızı konuştu

09.11.2008 - 12:37 | Son Güncellenme:

İngiltere'de günlerce manşetlerden düşmeyen Radikal İmam'ın dansçı kızı yaşadıklarını anlattı

İmamın kızı konuştu


Radikal İmam'ın striptizci kızı olarak gündeme gelen ve İngilitere'nin en çok konuştuğu konular arasına giren Yasmin Fostok ilginç açıklamalarda bulundu.

Radikal söylemleri nedeniyle İmam Omar Bakri Mohammed'i sınırdışı eden İngiltere, imamın kızını konuşmaya devam ediyor.

Daily Mail gazetesine açıklamalarda bulunan Yasmin Fostok, 27 yaşında ve bir Türkle evlenip boşanmış.

Slikonlarını babasının sosyal yardım olanaklarıyla yaptırması İngiliz basınına konu olan Fostok, internetten tanıştığı bir İngilizle yaşadığı aşkla da gündeme gelmişti.

3 çocuğu olan Yasmin Fostok, verdiği röportajda babasının fikirlerinin hala kendisi için çok önemli olduğunu söylüyor.

'Benim babam bir canavar değil, ben de iyi bir Müslümanım diyen Fostok, basında kendi hakkında yazılan asılsız haberlerden son derece rahatsız.
Fostok yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"Bu haberleri ilk okuduğumda ölmek istedim ama şimdi çok daha güçlüyüm. Daha genç olduğum dönemlerde gece klüplerinde dans ettim. Ama asla kıyafetlerimi çıkarmadım. Aile fertlerimde dahil pek çok insan duyduklarına inandılar ama gerçek hakkında hiç bir şey bilmiyorlar. Ben her zaman iyi bir Müslüman oldum. Hala hergün dua ederim, Ramazan ayında oruç tutarım, hayatımı Kur-an'a göre yaşamaya çalışırım ve
bu nedenle kesinlikle yapamayacağım şeyler vardır. Bunlardan biri de çıplak dansetmek. Bütün yaptığım İngiltere'de pek çok gencin yaptığı gibi hayatın keyfini çıkarmaya çalışmaktı ama şimdi bunun için cezalandırılıyorum."

Küçük bi çocukken babasının Müslüman cemaati için çok önemli bir kişi olduğunu farkında olduğunu ancak babasının ne yaptığını çok iyi bilmediğini anlatan Fostok, "Bizi güldürmeyi severdi. Birlikte kahvaltı eder, öğle ve akşam yemeklerini birlikte yerdik. Okul gibi normal şeylerden konuşur, günlük planlarımızdan söz ederdik. Politik görüşlerini asla bizimle paylaşmadı. İyi bir Müslüman olmak onun için çok önemliydi. Bize asla vurmadı ve ben ondan korkarak büyümedim" diyor.


İmam Omar Bakri 2005 yılında Lübnan'a geri döndü. Şu anda 26 yaşında Lübnanlı başka bir kadınla evli olan Bakri, bütün ailesiyle iletişimini kesmiş durumda.

Yasmin Fostok için ise bazı internet sitelerinde ölüm fetvası verilmiş durumda.

Fostok, bu konudaki hislerini şöyle anlatıyo: "Birileri bana zarar verecek diye korkuyorum çünkü hakkımda çok kötü şeyler yazıldı. Ailem benden utandıklarını söyledi. Bunu kimse duymak istemez. Çok sayıda ilaç aldım ve erkek arkadaşım beni hastaneye götürdü. Hastaneye gittiğim zaman ölmek istemediğimi çocuklarım için yaşamak zorunda olduğunu anladım."

Güvenliği ile ilgili sorunlar nedeniyle özel bir merkeze yerleştirilen Fostok, babasından kendisini destekleyen bir de telefon almış.
Babasının kendisini özlediğini ve destelediğini, sağlam durmasını salık verdiğini anlatan Fostok, "Ne olursa olsun o benim babam, onu seviyorum ve iyi bir insan olduğuna inanıyorum" diyor.