Dünya Independent, Alaçatı'yı övdü

Independent, Alaçatı'yı övdü

15.08.2011 - 10:27 | Son Güncellenme:

.

Independent, Alaçatıyı övdü

Türklerin yoğun ilgi gösterdiği Çeşme yarımadasının önemli tatil merkezlerinden Alaçatı’nın, İngilizler için de cazip tatil bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekildi. The Independent gazetesi, Alaçatı’nın son zamanlarda ünlüleri, politikacıları ve pop starları "bir mıknatıs gibi" çektiğine işaret ederek, Çeşme yarımadasının İngiliz tatilcileri de cezbetmeye başladığını bildirdi.

İngiliz gazete The Independent, Alaçatı’nın son zamanlarda ünlüleri, politikacıları ve pop starları "bir mıknatıs gibi" çektiğine işaret ederek, "Onlar Çeşme yarımadasının yaklaşık 29 kilometre uzunluğundaki sahil şeridine güneşlenmek ve parti için geliyor. Yatlarını marinaya demirleyip, Alaçatı limanında uçurtma sörfü yapıyor, Ilıca’da termal sulardan faydalanıyor ve yemek yiyip alışveriş yapıyorlar" görüşüne yer veriliyor.

Haberde, Çeşme yarımadasının İngiliz tatilcileri de çekmeye başladığı belirtilerek, çiftlik evlerinin çekici karmaşasının ve zeytin ağaçlarıyla çevrili yel değirmenlerinin olduğu Alaçatı’da "Sağduyu, bir parola" ifadeleri kullanılıyor.

"YÜKSEK SOSYETEYE KATILMAK KOLAYLAŞTI"

Haberin Devamı

Gazete, önceleri Türk yüksek sosyetesinin Alaçatı’yı kendilerine saklamayı başardığını ancak, bu yaz İzmir’deki bölgesel havaalanının İngiltere Gatwick Havaalanı’ndan haftada iki uçakla yüksek sosyeteye katılmayı kolaylaştırdığı belirtiyor.

Profesyonel Rüzgar Sörfü Derneği Dünya Kupası’nın Alaçatı’yı zirveye ulaştırdığına dikkat çekilerek, sıcaklık, derin olmayan denizde dalga ve sürekli rüzgar gibi rüzgar sörfü için ideal durumları sağlayan Alaçatı’da, yedi tane sörf okulu olduğuna vurgu yapılıyor.

Gazete, teknede olmak isteyenler için "güzel Aya Yorgi koyu" nu tavsiye ederken, sahillerin geceleri büyüleyici gece klüplerine dönüştüğüne dikkat çekiyor.

Ayrıca haberde, Çeşme’nin tarihi yerlerine de yer verilerek, sit alanı olarak ilan edilen antik yerleşim yeri Ildırı, Sakız Adası ve Eşek Adası gidilmesi gereken yerler olarak belirtiliyor.