Dünya İngiltere'de devir teslim günü

İngiltere'de devir teslim günü

13.07.2016 - 10:40 | Son Güncellenme:

Başbakan Cameron öğleden sonra istifasını Kraliçe'ye sunacak. Yeni Başbakan Theresa May ise akşam saatlerinde koltuğuna oturacak.

İngilterede devir teslim günü

İngiltere’de Theresa May, bugün başbakanlık görevini David Cameron’dan devralıyor.

Haberin Devamı

Muhafazakr Partinin liderlik yarışında rakiplerinin çekilmesiyle birlikte yeni başbakan olacağı açıklanan Theresa May, akşam saatlerinde resmen görevine başlayacak.

Dünya basınının gözü, şimdi İngilterenin ABden çıkma politikasını yürütecek olan yeni başbakan Theresa May'in üzerinde.

2010’dan bu yana İçişleri Bakanı olan, iktidardaki Muhafazakar Parti’nin yeni lideri May'in, özellikle göç konusundaki görüşleri nedeniyle sıkı bir muhafazakar olduğunu öne sürdü. İngiliz basını, May'in çok disiplinli ve birlikte çalışılması zor biri olduğunu ifade etti.

Ülkenin AB'deki kaderini belirleyen referandum sürecinde Cameron ile birlikte kalmayı savunan May, ayrılma sürecinin başlatılması anlamına gelecek olan 50. madde’yi 2016 yılı sonundan önce uygulamaya koymayacağını söylemişti.

Haberin Devamı

Yeni lider, İngiltere’ye gelen göçmen sayısının azaltılmasına yönelik savunduğu politikalar nedeniyle de İngiliz basınından büyük eleştiri aldı. May, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönem boyunca bu amacına ulaşmak için çeşitli düzenlemelere imza atmıştı.