Dünya İngiltere’de tartışmalı maraton başladı

İngiltere’de tartışmalı maraton başladı

24.05.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın 4 Temmuz’da erken seçime gidileceğini açıklamasının ardından ülkede seçim maratonu dün başladı.

İngiltere’de tartışmalı maraton başladı

Sunak, İngiltere’nin de aralarında bulunduğu Birleşik Krallık genelindeki turuna başlarken, rakibi olan İşçi Partisi lideri Keir Starmer ise iktidardaki Muhafazakar Parti’nin oy oranının yüksek olduğu güneydoğu kentlerinde ilk büyük etkinliğini gerçekleştirmek için yola çıktı. Reform partisinin kurucusu ve Brexit yanlısı popüler bir siyasetçi olan Nigel Farage ise ABD’deki seçimlerde eski başkan Donald Trump’a destek olmak amacıyla genel seçimlere katılmayacağını duyurarak herkesi şaşırttı.

Haberin Devamı

Öte yandan 4 Temmuz’un, büyük spor etkinliklerine denk gelmesi tartışmalara yol açtı. Zira, seçimin ertesi günü, Almanya’da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İngiltere’nin çeyrek final oynama ihtimali bulunuyor. Wimbledon Tenis Şampiyonası da 1-14 Temmuz arasında gerçekleşecek. 5 Temmuz’daki Britanya Grand Prix’sinin başlangıcı ise, seçim nedeniyle gölgede kalacak. Pek çok özel okulun 4 Temmuz’da kapanması nedeniyle İngilizlerin tatile çıkma ihtimalinin, seçime katılımı düşürmesi bekleniyor.