Dünya İngiltere'den Ukrayna'ya dev yardım! Resmen duyurdular

İngiltere'den Ukrayna'ya dev yardım! Resmen duyurdular

29.12.2023 - 21:40 | Son Güncellenme:

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’daki sivilleri ve altyapıyı Rusya saldırılarından korumak amacıyla Ukrayna’ya yaklaşık 200 hava savunma sistemi gönderildiği belirtildi.

İngiltereden Ukraynaya dev yardım Resmen duyurdular

Rusya’nın bugün 158 füze ve insansız hava aracıyla saldırdığı Ukrayna’ya batıdan yardım gelmeye devam ediyor. İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sivilleri ve altyapıyı Rusya saldırılarından korumak amacıyla Ukrayna’ya yaklaşık 200 hava savunma sistemi gönderildiği duyuruldu.

Haberin Devamı

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın savunmasını ve Batı’nın kararlılığını test ettiğini belirterek, “Putin, zafer kazanabileceğini sanıyor ancak, yanılıyor” dedi.

Özgür dünyanın bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen Shapps, “Ukrayna için çabaları 2 katına çıkarmamız ve Ukrayna’ya kazanması için gerekenleri sağlamamızın tam zamanı” ifadelerini kullandı.

Polonya, Rus diplomatı Dışişleri Bakanlığına çağırarak nota verdi

Polonya hava sahasına bugün giren Rus füzesi iki ülke arasında gerginliğe neden oldu. Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya'ya ait bir seyir füzesinin Polonya hava sahasını ihlal etmesinin ardından akşam saatlerinde Rusya Federasyonu Varşova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Andriej Ordasz'ın bakanlığa çağrıldığı belirtildi. Rus diplomata protesto notası verildiği belirtilen açıklamada, “Dışişleri Bakanlığı Polonya hava sahasının bir seyir füzesi tarafından ihlal edilmesi olayına ilişkin açıklama talep ederek, bu tür eylemlerin derhal durdurulmasını istedi” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

"Bu tür girişimlerin tekrarı güçlü bir tepkiyle karşılanacak"

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Wladyslaw Teofil Bartoszewski ise gazetecilere yaptığı açıklamada, “Rusya Maslahatgüzarı'na bu tür girişimlerin tekrarının Polonya Cumhuriyeti tarafından daha güçlü bir tepkiyle karşılanacağını, çünkü bu olayın Polonya’nın savunmaya olan yaklaşımını ve kararlılığını test etmek olduğunu söyleyerek, hızlı ve etkili şekilde tepki verebilecek kapasitede olduğumuz konusunda kendisini temin ettim” dedi. Rusya Hava Kuvvetleri'nin Baltık ülkeleri ve Finlandiya'ya karşı benzer provokasyonlarda bulunduğunu hatırlatan Wladyslaw Teofil Bartoszewski, Polonya diplomasisinin Rusya'ya karşı şu an için başka bir eylem planlamadığını bildirdi. Bartoszewski Polonya hava sahasını ihlal eden füzenin ne tür bir füze olduğunu bildiklerini ancak gizli nitelikte olduğundan herhangi bir bilgi veremeyeceğini söyledi.

Polonya Silahlı Kuvvetleri Operasyon Komutanlığı bugün sabah saatlerinde Ukrayna sınırı üzerinden tanımlanamayan bir cismin Polonya hava sahasını ihlal ettiğini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın Polonya ordusu komuta kademesini acil olarak toplanmasının ardından Polonya Genelkurmay Başkanı Wieslaw Kukula, Polonya hava sahasını ihlal eden cismin Rusya'ya ait bir füze olduğunu, sınırdan 40 km kadar içeri giren füzenin 3 dakikadan az bir süre kaldıktan sonra Polonya hava sahasını terk ettiğini bildirmişti.

Yazarlar