Dünya Irak ziyareti tepki çekti

Irak ziyareti tepki çekti

28.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın Irak’taki Amerikan hava üssüne yaptığı ziyaret ülkede bazı kesimlerin tepkisini çekti. Irak’ta Şii lider Mukteda es-Sadr liderliğindeki Sadr Hareketi, Trump’ın ülkeye gerçekleştirdiği sürpriz ziyaretin “ülkelerin egemenliğini hiçe sayma politikasının bir parçası” olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Irak ziyareti tepki çekti

Sadr grubu, ABD güçlerinin Irak’tan çıkarılması için parlamento kararının çıkarılması çağrısında bulundu. Ziyarete Haşdi Şabi gruplarının bulunduğu Bina Koalisyonu’ndan da tepki geldi. Yapılan açıklamada, hükümetin bu ziyareti reddetmesi ve ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğinin bakanlığa çağrılarak nota verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’nin Trump’la görüşmek için askeri üsse gitmemesi de dikkat çekti. Iraklı milletvekilleri, Başbakan Abdülmehdi’nin Trump’ın ayağına gitmeyi reddettiğini ifade etti. ABD Başkanı, Irak’taki Amerikalı askerlerle konuşması sırasında Suriye’den asker çekme fikrini yinelemiş ancak Irak’taki askerlerin burada kalmaya devam edeceğini belirtmişti.

Irak ziyareti tepki çekti