Dünya İran’da polisle tarikat çatışması

İran’da polisle tarikat çatışması

21.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İran’ın başkenti Tahran’da sufi bir tarikatın üyelerinin gözaltına alınmasını protesto edenler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Üzerlerine otobüs, otomobil sürülen, bıçaklanan güvenlik görevlilerinden 5’inin hayatını kaybettiği bildirilirken, 30 kişinin yaralandığı, 300 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

İran’da polisle tarikat çatışması

Ülkede aralık ayı sonunda ekonomik ve siyasi gerekçelerle patlak veren protestoların havası daha dağılmamışken, bu kez Gonabadi Dervişleri tarikatıyla güvenlik güçleri arasında devam eden gerilim çatışmalara dönüştü. İran Polis Teşkilatı Sözcüsü Sait Muntezirulmehdi, içlerinde Devrim Muhafızları ve Besic milislerinin de bulunduğu güvenlik görevlilerinden, 3’ünün kalabalığın içine sürülen otobüsün altında kalarak, 1’inin otomobille yapılan saldırıda, diğerinin bıçaklanarak öldürüldüğü açıkladı.

Haberin Devamı

Tarikat üyesi Nimetullah Reyahi’nin gözaltına alınmasını protesto eden müritleri, Tahran’ın Pasdaran bölgesindeki karakolun önünde toplanıp Rehahi’nin serbest bırakılmasını talep etmişti. Ardından gözaltına alınmasından endişe ettikleri tarikat lideri Nur Ali Tabende’nin evinin etrafında çember oluşturan sopalı ve bıçaklı eylemcilere, güvenlik güçlerinin müdahale etmesi üzerine çatışmalar başladı.