Dünya Irkçı taraftar Auschwitz’i görecek

Irkçı taraftar Auschwitz’i görecek

27.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lazio kulübü, Anne Frank fotoğrafının Roma formasıyla kullanılmasının ardından, her yıl 200 taraftarı Auschwitz’e götüreceklerini açıkladı

Irkçı taraftar Auschwitz’i görecek

İtalya’nın önde gelen takımlarından Lazio’nun fanatik taraftar grubu, pazar günü oynanan Cagliari maçında rakiplerine Nazi toplama kampında ölen ve günlüğüyle ünlenen genç Yahudi kızı Anne Frank’in fotoğrafıyla hakarette bulundu. Tribünde Frank’in üstüne Roma forması giydirilmiş fotomontajlı fotoğraflar yer almıştı. Taraftarların bu davranışı nedeniyle meydana gelen yoğun tepkiler üzerine Lazio Başkanı Claudio Lotito, önemli bir karar aldı.

‘Tarihi unutmamalıyız’

Sputnik’te yer alan habere göre Başkan Lotito, maçtan sonra Roma’daki bir sinagoga giderek Yahudi düşmanlığı kurbanları anısına çelenk bıraktı. Olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını öne süren Lotito, her yıl 200 taraftarını Auschwitz’e gönderme kararı aldıklarını açıkladı. Lotito, “Her yıl tarihi unutmamamız için 200 taraftarının yer alacağı bir Auschwitz turu gerçekleşecek. Irkçılığın her türlüsüne karşıyız. Lazio bu nedenle bu adımı atıyor” dedi.

Haberin Devamı

Irkçı taraftar Auschwitz’i görecek