Dünya İskoçya’da erkeklik rezaleti: Kadını bağlayıp ağzını bantladılar!

İskoçya’da erkeklik rezaleti: Kadını bağlayıp ağzını bantladılar!

24.05.2018 - 12:45 | Son Güncellenme:

İskoçya’daki bir devlet kurumunda çalışan kadın, buradaki cinsiyetçi ve ırkçı kültürden şikâyetçi olunca, ağzını bantlayıp bir sandalyeye bağladılar.

İskoçya’da erkeklik rezaleti: Kadını bağlayıp ağzını bantladılar

Yıllardır İskoçya devletine bağlı Scrabster balıkçılık müdürlüğünde çalışan DeeAnn Fitzpatrick, erkek çalışanların kendisine yaptığı eziyetlere dayanamadı. Her gün gördüğü ırkçılık, tehditler ve düşük yapmasıyla dahi alay eden şakalardan sonra, müdürüne şikâyette bulundu.

Haberin Devamı

Kanadalı kadının şikâyeti bir işe yaramadı ve bir kadınla, -hele hele yabancıysa- çalışmak istemediklerini tekrar tekrar vurgulayan Reid Anderson ve Jody Paske, DeeAnn Fitzpatrick’in ağzını bantlayıp sandalyeye bağladılar. Daha sonra da ‘kendilerini ispiyonladığı için cezalandırdıkları’ kadının fotoğrafını çektiler.

2010’da gerçekleşen bu olay hakkında da müdürler hiçbir şey yapmadı. Kadına, “Erkek çocukları, hep çocuk kalır” dendi. Daha sonra da Reid Anderson terfi aldı.

DeeAnn Fitzpatrick ise 2016’da Kanada’daki babası hastalanarak ölüm döşeğine düşünce işe gidemediği için uyarı aldı. Kasım ayında gerçekleşen bu olayın ardından, kurumla ilişkisi de kesildi.

49 yaşındaki kadın, üzerinden yıllar geçen olayın ardından iş mahkemesine başvurdu. 10 yılı aşkın süredir kendisine kötü muamelede bulunulduğunu belirterek, fotoğrafı ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

Haberin Devamı

İngiliz basınının manşetlerini süsleyen fotoğraf, 3 yıldan fazla süre önce çekildiği için delil olarak kabul edilmedi. Mahkemenin sonucu ise merakla bekleniyor.