Dünya İsrail-Türkiye görüşmeleri yine özürde kilitlendi

İsrail-Türkiye görüşmeleri yine özürde kilitlendi

25.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye ile İsrail’in ikili ilişkileri eski haline getirebilmek için başlattığı gizli görüşmelerin detayları ortaya çıktı

İsrail-Türkiye görüşmeleri yine özürde kilitlendi

İsrail’in sol eğilimli Haaretz gazetesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Türkiye ile ilişkileri onarmak için Başbakan Yardımcısı ve Stratejik İşlerden sorumlu Bakan Moşe Yaalon’u görevlendirdiğini yazdı. Gazete, üst düzey bir İsrailli yetkiliye dayanarak Yaalon ile Türk Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasındaki doğrudan buluşmaların yanı sıra iki ülkenin, Mavi Marmara baskınını soruşturan BM Paneli nezdindeki temsilcileri Yosef Ciechanover ve Özdem Sanberk’in de görüşmelerde bulunduk-larını kaydetti. Gazeteye konuşan üst düzey bir yetkili, İsrail’in, öldürücü baskın için Türkiye’den özür dilemeyi reddetme yönündeki pozisyonunu koruduğunu ancak olay yüzünden üzüldüğünü söylemeye hazır olduğunu söyledi. Haberde, konuya yakın bir kaynağa dayanılarak, tartışılan ana konuları, İsrail’in Türkiye’den özür dileyip dilememesi ya da sadece üzgün olduğunu bildirmesi ile tazminat ödenecek Türk ailelerinin yeni davaları açıp açamayacağı olarak sıraladı.

Haberin Devamı

Oğlu facebook’ta Araplara çattı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 19 yaşındaki oğlu Yair’in sene başında fFacebook hesabında, Filistinlilerin İsrailli bir ailenin 5 üyesini öldürmesinin ardından “Müslümanlar, nefreti ve ölümü kutluyor. Terörün bir dini var ve o da İslam” dediği iddia edildi.