Dünya İsrail’de hükümet ilk sınavı geçemedi

İsrail’de hükümet ilk sınavı geçemedi

07.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail’de Başbakan Naftali Bennett liderliğindeki koalisyon hükümeti “aile birleşimi” olarak bilinen ve İsrail vatandaşı Filistinlileri hedef alan tartışmalı yasanın uzatılmasını Meclis’ten geçiremedi. Meclis’te yapılan oylamada, Bennett’in partisi Yamina’dan bir milletvekili hayır oyu verdi, Birleşik Arap Listesi’nden 2 milletvekili çekimser kaldı ve oylamaya katılmadı.

İsrail’de hükümet ilk sınavı geçemedi

 

Eski Başbakan Netanyahu’nun partisi Likud’un başını çektiği muhalefetin tamamı oylamaya katılarak yasanın uzatılmasına hayır oyu verdi. Muhalefet, bunu, yasayı desteklemediği için değil, Bennett’i zor duruma düşürmek için yaptı.

Haberin Devamı

Oylama sonucunda, 120 sandalyeli Meclis’te 59’ar evet ve hayır oyu çıktı. Böylece Başbakan Bennett liderliğinde 13 Haziran’da kurulan koalisyon hükümeti ilk ciddi sınavında adeta sınıfta kaldı. Yasa, insan hakları savunucuları tarafından da “ırkçı” olarak nitelendiriliyordu. Söz konusu yasa, İsrail vatandaşı Filistinliler ile Batı Şeria veya Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler arasında yapılan evliliklerin ardından “aile birleşimini” zorlaştırıyordu.