Dünya ‘İsrail’in bir demokrasi olarak sorumluluğu var’

‘İsrail’in bir demokrasi olarak sorumluluğu var’

18.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Danimarka’da yaptığı açıklamada, İsrail ve Filistinlilere şiddete derhal son verme, sivilleri koruma çağrısı yaptı.

‘İsrail’in bir demokrasi olarak sorumluluğu var’

 

İrfan Kurtulmuş Kopenhag - Blinken, “ABD bölgede şiddetin artması nedeniyle çok kaygılı. Yüzlerce insan öldürüldü ya da yaralandı, bunlara enkaz altından çıkartılan çocuklar da dahil” derken, “Gazetecilerin ve sağlık personelinin risk altına girmesinden kaygılıyız. Filistinliler ve İsrailliler, herkes gibi güvenlik içinde yaşama hakkına sahip” diye konuştu. İsrail ve Filistinlilere, sivilleri ve özellikle çocukları koruma çağrısında bulunan Blinken, “Bir demokrasi olarak İsrail’in bu konuda daha fazla yükümlüğü olduğunu” vurguladı. Blinken, “Taraflar ateşkes arayışında olurlarsa, destek vermeye hazırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Blinken, öte yandan İsrail ordusunun 15 Mayıs’ta vurduğu ve Associated Press ile El Cezire’nin ofislerinin bulunduğu binada, Hamas’ın faaliyet gösterdiğine dair herhangi bir kanıt görmediğini söyledi. Basın kuruluşlarına ait binanın vurulmasının ardından İsrail’den bunun gerekçesine ilişkin bilgi talep ettiğini belirten Blinken, buna ilişkin herhangi bir bilgi gelmediğini ifade etti. “Bu binada Filistin terör örgütü için İsrailli sivillere karşı terör saldırıları planlayan ve organize eden bir istihbarat ofisi vardı” diyen İsrail Başbakanı Netanyahu, binaya ilişkin “kanıtların Washington ile paylaşıldığını” duyurmuştu.