Dünya ‘İşsizlik maaşına başvurun’ talimatı

‘İşsizlik maaşına başvurun’ talimatı

05.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün Emniyet’teki mahrem hizmetler Ankara yapılanması içinde yer aldıkları iddia edilen 731 kişi hakkında “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameye göre örgütün, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ihraçların başlamasıyla “Mağduriyetlerin Oluşturduğu Mali Hasar Raporu” hazırladığı ortaya çıktı.

‘İşsizlik maaşına  başvurun’ talimatı

Raporda, yakalama kararı çıkarılanların saklandığı Gaybubet evlerinin, 15 Temmuz öncesi 75 iken, 15 Temmuz sonrası toplam 560 ev bulunduğu belirtildi.
İddianamede yer verilen raporda, “Kurumlarımızda çalışan bin 99 erkek, 931 bayan olmak üzere toplam 2 bin 30 personelimiz bulunmakta idi. Bu personelin tamamına yakını kurumlarımızdan çıkarılmış ve lisansı iptal edilmiştir. Bu personelimizin tümünün ‘işsizlik maaşına’ müracaat etmesi istenmiştir. Ancak, işten çıkartmalarda bazı kurumlarımızda işsizlik maaşına müracaat edemeyecek tarzda çıkartmalar olduğundan arkadaşlarımız müracaat edememiştir” denildi.
Takviye verilecekler
Raporda, “İşsizlik maaşı alıp da takviye verilmesi gereken personel de düşünüldüğünde işsizlik maaşı alan 310 kişi X bin 300 TL = 403 bin TL (aylık) olacaktır. Toplam Öğretmen Maaş Takviyesi: 1 milyon 200 bin + 403 bin = 1 milyon 603 bin TL (aylık) olacaktır” denildi. İddianamede yer verilen raporun “Kamuda Çalışan Öğretmenlerimiz” başlıklı bölümünde, “Kamuda çalışan 2 bin 354 erkek, bin 280 bayan olmak üzere toplam 3 bin 634 personelimiz bulunmaktadır. Şu anki tespitlerimize göre; bin 599 açık, 36 ihraç personelimiz bulunmaktadır. Bunlardan 97 tanesi tutukludur. Ailelerin mağduriyetini tespit adına sadece erkek personel üzerinden gidildiğinde ve yüzde 80 oranında açık sözkonusu olduğunda bin 880 personelimizin açıkta olduğu anlaşılmaktadır. Bu personelimizin önümüzdeki günlerde ihraç edilmeleri söz konusudur” denildi. Açıktaki personel için ekstra bir takviye verilmediği kaydedilen raporda, “Ancak bu personelimiz her an ihraç olma durumundadır. Bin 880 personelin ihraç olması durumunda yüzde 20’sinin birikimi ve ailesinden yardım geleceği düşünülürse bin 500 personele (aileye) destek sağlanması gerekecektir. Bu durumda, ihraç olan öğretmenlere takviye: bin 500 X 2 bin TL = 3 milyon TL (aylık) olacaktır” denildi.

İhraç olan öğrencilere takviye
İddianamede yer verilen raporun “Öğrencilerimiz” başlıklı “İhraç ve açıkta olan öğrenciler” alt bölümünde, “4 bin 740 öğrencimiz açıkta iken 2 bin 360 tanesi 17 Ağustos 2016 tarihi itibari ile meslekten ihraç edilmişlerdir. Şu an itibari ile 2 bin 380 öğrencimiz açıktadır. Bin 700 öğrencimiz de tutukludur. Açıktaki öğrencilere takviye verilmemektedir. Ancak bunlardan tutuklu olanların maaşları dondurulmuştur. Maaşlarını çekememektedirler. İçinde bulunduğumuz süreçte açıktakilere hiç takviye verilmemesi, ihraçlara ise şartlar çerçevesinde takviye yapılması planlanmaktadır” denildi.

Haberin Devamı

Gaybubet evi sayısı 560 oldu
Hazırlanan iddianamedeki rapora göre FETÖ’nün Gaybubet evlerinin, 15 Temmuz öncesi 75 iken, 15 Temmuz sonrası 560 olduğu, çoğunluğun akraba ve tanıdıklarında kaldığı, yüzde 25’in Gaybubet evlerinde kaldığı belirtildi. Raporda, “Şu an itibari ile 55 gaybubet evi hesaba katıldığında, Gaybubet evlerine verilen takviye: 55 ev X (Bin kira + bin iaşe, elektrik, su, gaz, internet) = 110 bin TL (aylık) olacaktır” denildi.