Dünya İtalya’da göçmenler açlık grevine başladı

İtalya’da göçmenler açlık grevine başladı

26.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İtalya’nın Catania limandaki Diciotti gemisindeki göçmenlerin, gemiden inmelerine izin verilmemesi nedeniyle açlık grevine başladıkları bildirildi.

İtalya’da göçmenler açlık grevine başladı

Geçtiğimiz hafta Akdeniz’de kurtarıldıktan sonra İtalyan Sahil Güvenliği’ne ait gemiyle limana getirilen gemideki göçmenlerden sadece 13’ü acil tıbbi desteğe ihtiyaç duymaları sebebiyle gemiden inebilmiş, daha sonra 27 çocuğun da karaya çıkışına onay verilmişti. İtalyan hükümetinin diğer AB ülkelerinden göçmenleri paylaşma tekilifi gelmeyene kadar göçmenlerin ülkeye girmesine izin verilmeyeceğine ilişkin verilen kararın üzerine gemide mahsur kalan 150 göçmenin protesto amaçlı açlık grevine başladıkları belirtiliyor.

Haberin Devamı

Ancak bu grevin İtalyan hükümeti üzerinde pek de etkili olmadığı ortada. Nitekim aşırı sağcı Lig partisinin lideri ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, konuyla ilgili paylaşımında “Diciotti’deki göçmenler açlık grevi mi yapıyor? İstediklerini yapsınlar, ben fikrimi değiştirmiyorum. İtalya’da 5 milyon kişi mutlak fakirlik içinde yaşıyor, her gün açlık grevi yapıyorlar… Benim için önce İtalyanlar geliyor” ifadelerine yer verdi. Diğer taraftan Sicilya’daki Agrigento Savcılığı’nın, gemiden inmesine izin verilmeyen kişilerin “yasadışı şekilde alıkonulduğu” suçlamasıyla soruşturma başlattığı kaydedildi.