Dünya İtalya'da facia! Hava kuvvetlerine ait 2 uçak havada çarpıştı

İtalya'da facia! Hava kuvvetlerine ait 2 uçak havada çarpıştı

07.03.2023 - 16:51 | Son Güncellenme:

İtalya'da eğitim görevinde olan 2 uçak havada çarpıştı. Dünya basını olayı 'son dakika' koduyla geçerken İtalya Başkanından konuyla ilgili açıklama geldi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni İtalya'nın Kuzeybatısında, iki uçağın havada çarpıştığını açıkladı. Kaza sonrası iki pilotun da hayatını kaybettiğini belirten Meloni, pilotların U-208 model uçaklarla bir eğitim görevinde olduklarını söyledi. Çarpışmanın nedeni ise henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

ROMA'YA YAKIN BİR NOKTAYA DÜŞTÜ

İtalyan basınındaki haberlere göre, pilotlar İtalya Hava Kuvvetlerinin 60. Hava Üssüne bağlıydı. Kazanın olduğu yer ise başkent Roma'nın hemen yanında yer alan Guidonia kasabası. Kasabanın nüfusu ise yaklaşık 80 bin.

İtalyada facia Hava kuvvetlerine ait 2 uçak havada çarpıştı

Meloni'nin açıklamasının tam hali şöyle:

'Guidonia'da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden Hava Kuvvetleri'nin iki pilotunun ölümü yüreğimizi acıyla doldurdu. Hükümet adına pilotların ailelerine ve Hava Kuvvetlerine en derin taziyelerimi sunuyor, yakınlığımı belirtiyorum. Dualarımız onlarla'

SAATTE 285 KM HIZA ÇIKABİLİYORLAR

Öte yandan Fransız haber ajansı AFP, düşen uçakların modelini U-208 olarak açıkladı. U-208 model uçaklar, dört yolcu artı pilot taşıyabilen ve 285 km (177 mph) azami hıza sahip hafif, tek motorlu bir uçaktır.