Dünya Japon milyarder ilk uzay turisti

Japon milyarder ilk uzay turisti

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’li uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, Japon milyarder Yusaku Maezava’yı Ay’a götüreceğini duyurdu. Şirketin Kurucusu Elon Musk, dün gece Los Angeles’ta düzenlenen özel etkinlikte, Japon iş adamı ve davetlilerinden oluşacak kafilenin şirketin uzaya yollayacağı ilk turistler olacağını açıkladı.

Japon milyarder ilk uzay turisti

Ay’ın yörüngesini kat etmeyi öngören seferin, 2023’te yapılması planlanıyor. SpaceX, prototip aşamasındaki Big Falcon Roketi ile yapılacak fırlatış için özel bir yolcu kapsülü geliştirecek. Etkinlikte konuşan Maezava, tüm masraflarını şahsen karşılayacağı seferde kendisine eşlik etmesi için 6 ila 8 sanatçıyı davet edeceğini belirtti. Japon iş adamı, ressam, mimar ve tasarımcılardan oluşacak grubun yolculuktan alacakları ilhamla kendi eserlerini yaratmasını istediğini ifade etti. Maezava, hangi sanatçıları davet edeceği hakkında bilgi vermedi.

Haberin Devamı

“Jean-Michel Basquiat ve Andy Warhol gibi sanatçılar, uzaya gitme şansına sahip olsaydı nasıl eserler yaratacaklarını hep merak etmişimdir.” diye konuşan Maezava, sanatçıların içindekileri uyandırarak insanlık için muazzam eserler yaratmalarına vesile olmak istediğini belirtti. l LOS ANGELES AA