Dünya Japonya'da 7.6 büyüklüğünde deprem! Önümüzdeki günler için uyarı yapıldı

Japonya'da 7.6 büyüklüğünde deprem! Önümüzdeki günler için uyarı yapıldı

01.01.2024 - 20:01 | Son Güncellenme:

Japonya’da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. En az 76 kişinin yaralandığı açıklandı. 'Önümüzdeki 1 haftalık süreçte benzer şiddette depremler meydana gelebilir' uyarısı yapıldı.

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde meydana gelen ve kıyı kesimler için tsunami uyarısı yapılmasına neden olan 7,6 büyüklüğündeki depremin bilançosu netleşmeye başladı. Yerel otoritelerden edinilen bilgilere göre, Ishikawa’nın yanı sıra Niigata, Fukui, Toyama ve Gifu eyaletlerinde etki gösteren depremde hayatını kaybedenlerin sayısı en az 4’e yükseldi. Ishikawa eyaletinde 33, Toyama eyaletinde 18, Niigata eyaletinde 18, Fukui eyaletinde 6 ve Gifu eyaletinde 1 olmak üzere en az 76 kişinin yaralandığı öğrenilirken, depremin neden olduğu tsunami dalgalarının boyunun 1 metre 20 santimetreye ulaştığı açıklandı. Hükümetin afet bölgesine gerekli tüm yardımları yapacağını belirten Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’nin (SDF) ihtiyaç olan bölgelere desteğe gönderileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Japonyada 7.6 büyüklüğünde deprem Önümüzdeki günler için uyarı yapıldı

İMPARATORUN PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

Japonya İmparatorluk Sarayı Ajansı tarafından yapılan açıklamada, imparator ve ailesinin yarın halkı selamlayacağı geleneksel etkinliğin deprem nedeniyle iptal edildiği kaydedildi.

ULAŞIM OLUMSUZ ETKİLENDİ

Ishikawa’nın yanı sıra Toyama, Niigata, Fukui ve Gifu eyaletlerinde de hissedilen deprem bölgedeki ulaşımı olumsuz etkiledi. Demiryolu işletmecisi JR, Joetsu ve Hokuriku, hatlarındaki tüm hızlı trenlerin yanı sıra Kansai bölgesi ile Horukuri bölgesini birbirine bağlayan sınırlı ekspres trenlerin deprem nedeniyle askıya alındığını duyurdu. Depremden etkilenen bölgelerden gerçekleşmesi planlanan en az 24 uçuşun da iptal edildiği bildirildi.

Japonyada 7.6 büyüklüğünde deprem Önümüzdeki günler için uyarı yapıldı

ÖNÜMÜZDEKİ 1 HAFTALIK SÜREÇTE BENZER ŞİDDETTE DEPREMLER MEYDANA GELEBİLİR

Haberin Devamı

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), yerel saatle 16.10 dolaylarında meydana gelen sarsıntının ardından büyüklüğü 3 ila 6.1 arasında değişen 81 artçı deprem yaşandığını duyururken, yetkiler önümüzdeki 1 haftalık süreçte benzer şiddette depremlerin meydana gelebileceği uyarısında bulundu.

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle kıyı kesimler için tsunami uyarısı yapılmıştı. Deprem sonrasında bazı bölgelerde yangın çıkarken, binlerce kişiye yönelik tahliye emri yayınlanmıştı. En az 32 bin 500 haneyi elektriksiz bırakan sarsıntı nedeniyle birçok yapıda maddi hasar meydana gelmişti.

Japonyada 7.6 büyüklüğünde deprem Önümüzdeki günler için uyarı yapıldı

Japonyada 7.6 büyüklüğünde deprem Önümüzdeki günler için uyarı yapıldı