Dünya Japonya’da facialar peş peşe

Japonya’da facialar peş peşe

03.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Japonya yeni yıla iki üzücü olayla girdi. Yeni yılın ilk gününde ülke 7,6 büyüklüğünde depremle sarsılırken, dün de korkutucu bir uçak kazası meydana geldi.

Japonya’da facialar peş peşe

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Japonya Havayolları’na ait 516 sefer sayılı yolcu uçağı, Haneda Havalimanı’na inişi sırasında Sahil Güvenlik Kuvvetleri’ne ait bir uçakla çarpışarak alev aldı. Japonya Havayolları sözcüsü, çarpışmanın iniş anında yaşandığını açıkladı. Kazanın ardından alev alan yolcu uçağına pistte çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken, uçaktaki 367 yolcu ve 12 mürettebatın tamamının tahliye edildiği bildirildi. Dakikalar içinde alev alan uçağın tahliyesi sadece 90 saniye sürdü. Bunda Japon mürettebat ve yolcuların disiplinli tutumlarına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Japonya’da facialar peş peşe

Göreve gidiyorlardı

Sahil Güvenlik uçağındaki 6 mürettebatın 5’inin ise hayatını kaybettiği açıklandı. Japonya Başbakanı Fumio Kişida, yolcu uçağındaki herkesin iyi olduğunu ancak diğer uçaktaki 5 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Sahil Güvenlik Kuvvetleri’ne ait uçağın, 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Niigata’ya yardım malzemesi taşımak üzere havalimanında olduğu açıklandı. Kişida “Güçlü bir görev ve sorumluluk duygusuyla işlerini yapan çalışanlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyor, ruhlarının huzur içinde yatmasını diliyorum” dedi.

Haneda Havalimanı yönetimi de, kazanın ardından tüm pistleri geçici olarak hava trafiğine kapattı. Kazanın nedenini belirlemek üzere detaylı soruşturma başlatıldı. Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Tokyo Haneda seferini yapan uçağı da, havalimanının uçuş trafiğine kapatılması nedeniyle Narita Havalimanı’na yönlendirildi.