Dünya Jennifer Coolidge: Hollywood’un acı yüzünü gördüm

Jennifer Coolidge: Hollywood’un acı yüzünü gördüm

16.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Altın Küre Ödülü kazanan Jennifer Coolidge, “Bugüne kadar küçük rollerde oynadığım için Hollywood’da yüzüme bakmazlardı, ödülden sonra ise her gün partilere davet ediliyorum” dedi.

Jennifer Coolidge: Hollywood’un acı yüzünü gördüm

PELİN AYKIN- ABD’li aktris Jennifer Coolidge, geçtiğimiz Salı günü Altın Küre Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı. Böylece kariyerinin ilk büyük başarısını 61 yaşında elde etmesinin ardından küçük rollerle tutunduğu Hollywood’daki hayatı gündeme geldi. “The White Lotus” dizisindeki rolüyle Altın Küre kazanan Coolidge, törendeki konuşmasıyla yapımın yaratıcısı Mike White’ı ağlatırken, sözleri Hollywood’un acımasızlığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

‘Bu ne ilgi böyle’

Hep ufak rollerde yer aldığını ve artık başarıya dair beklentisinin bulunmadığını belirten Coolidge, “Mike White, sen bana umut ve yeni bir başlangıç verdin. Komşularım artık benimle konuşuyor. Hiçbir partiye çağrılmazdım, şimdi herkes davet ediyor” dedi. Coolidge, “Buradaki insanlardan bazıları, küçük işlerle 20 yıl boyunca beni ayakta tuttu. Böylece her zaman bir işten diğerine kadar idare ettim. Çünkü bu işlerden bazılarının beş kere falan devam filmi çekildi. ‘Amerikan Pastası’ gibi. O işi resmen suyunu sıkana kadar kullandım” diyerek Hollywood’da ayakta kalmanın zorluğuna dikkat çekti.

Jennifer Coolidge: Hollywood’un acı yüzünü gördüm

Garsonluktan oyunculuğa

 Hayatı boyunca birçok kişiden “Televizyona yakışmıyorsun” cümlesini duyan Jennifer Coolidge, vaktiyle garsonluktan kazandığı parayla oyunculuk eğitimi aldı. İyi bir oyunculuk sergilese de kariyeri, küçük rollerle sınırlı kaldı. “Amerikan Pastası” filmiyle gelen küçük yükselişi sırasında uyuşturucu, kaygı nöbetleri ve aşırı yemeyle mücadele etti. Pandemi sürecinde içine kapanıp günde 6 pizza yediğini söyleyen Coolidge, aradığı aşkı da bulamamış.