Dünya John McAfee intiharında yeni gelişme: Şüphe uyandırıyor!

John McAfee intiharında yeni gelişme: Şüphe uyandırıyor!

14.07.2021 - 16:43 | Son Güncellenme:

Ünlü yazılımcı John McAfee, kısa bir süre önce intihar mektubuyla beraber intihar etmişti. Ancak yaşanan intihar sonrası eşi, Janice McAfee, "Bu not cebinde bulunduysa, notu cebine koyarken oluşacak kat izleri nerede?" diye soruyor.

John McAfee intiharında yeni gelişme: Şüphe uyandırıyor

Antivirüs yazılımcısı John McAfee'nin dul eşi, ölen kocasının tweet yazma tarzını taklit etmeye çalışan birinin yazdığına inandığı bir intihar notu yayımladı.

Haberin Devamı

Janice McAfee, söz konusu notun fotoğrafını Twitter'dan paylaşarak, "El yazısı kuşkulandırıcı ve notun gerçekliğinden şüphe duyuyorum" dedi.

Bu not hiç de umudu kalmayan ve hayatına son vermeyi düşünen birine ait gibi görünmüyor. Bu not John'un tweet'lerinden biriymiş gibi duruyor.

The Associated Press ilk başta 75 yaşındaki McAfee'nin cebinde intihar notu bulunduğunu belirtmişti. Bu durum Bayan McAfee ve avukatlarını şaşırtmıştı.

Büyük harflerle yazılan ve fotoğrafı #İntiharNotuDeğil etiketiyle yayımlanan bir sayfa uzunluğundaki mektup eğer gerçekse, McAfee'nin bir İspanyol hapishanesinde ölü bulunmadan önceki son düşüncelerinin bir kısmını içeriyor.

Mektup, "Ben hayalet bir parazitim" cümlesiyle başlıyor ve bunu üstü çizilmiş bazı kelimeler takip ediyor. Bir başka bölümdeyse, "Var olmayan geleceğimi kontrol etmek istiyorum" deniyor.

Haberin Devamı

KAT İZLERİ NEREDE?

Bayan McAfee daha önce, eşinin intihar öyküsünün önceden hazırlandığını, kendisi veya avukatlarından önce kamuoyuna açıklandığını, ayrıca eşinin eşyalarını alırken bahse konu "uygun" öyküden kendisine bahsedilmediğini söylemişti.

Janice McAfee, salı günü paylaştığı tweet'lerinde, "Bu not cebinde bulunduysa, notu cebine koyarken oluşacak kat izleri nerede?" diye sordu.

İspanyol yetkililerin yaptığı otopsi devam etmekle beraber, haziranda El Pais, ismi açıklanmayan kaynaklara atıfla ilk bulgulara göre intihar kaynaklı ölüm sonucuna varıldığını açıklamıştı.

Ölümü öncesi McAfee, sessiz kalması için "öldürüleceği" hususunda giderek daha fazla kaygılanıyordu. İş insanı, ABD'li yetkililerin 2019'da kendisi için "geleceklerini" söylediği uyarısında bulunmuştu.

John McAfee intiharında yeni gelişme: Şüphe uyandırıyor

"İmalı mesajlar" sonrası McAfee, intihar etmeyeceğine kanıt olarak sağ koluna "$WHACKD" ($ÖLDRLDÜ) yazan bir dövme yaptırmış ve "Eğer intihar edersem, etmemişimdir. Öldürülmüşümdür" demişti.

McAfee, İspanyol mahkemesindeki ifadesinde ABD'ye iade edildiği takdirde ömrünün geri kalanını hapiste geçirmekten korktuğunu söyledikten yaklaşık bir hafta sonra Barselona'daki bir hapishane hücresine ölü bulunmuştu.

Haberin Devamı

2020'de takipçilerine hapishanede ölürse bunun intihar olmayacağını ifade etmişti:

Şunu bilin, eğer kendimi asarsam, Epstein tarzı, bunu ben yapmamış olacağım.

Bayan McAfee açıklamasında, "savaşçı" eşinin intihara meyilli olmadığını öne sürerek, öldüğü gün iki kere telefonda konuştuklarını ve iadesine aylar kala yasal mücadelede izleyecekleri sıradaki adımları ele aldıklarını ifade etti.

Bunun yanı sıra John, dosyadaki 10 suçlamadan 7'sinin duruşma öncesi günlerde düşmesi nedeniyle duruşmadan önce zaten bir zafer kazanmıştı.

John bir savaşçıydı ve içinde çok daha fazla savaş kaldı. Bana güçlü olmamı ve endişelenmememi, gerekli tüm itirazlarla mücadeleye devam edeceğimizi söylemişti.

McAfee ekimde Barselona'daki uluslararası havalimanında tutuklanmış, İspanyol mahkemesi de milyarder iş insanını Tennessee eyaletinin tutuklama emri üzerine iade kararı almıştı.

Eyalet savcıları, McAfee'nin kripto paradan ve gerçekleştirdiği konuşma ücretlerinden elde ettiklerinin yanı sıra hayat hikayesini konu alan belgesel film haklarının satışından sağladığı kazançları bildirmediğini iddia ediyor.