Dünya K. Kore ABD’de şov peşinde!

K. Kore ABD’de şov peşinde!

04.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Halterde son yılların en çok gelişim gösteren ülkeleri arasında yer alan Kuzey Kore, iddialı haltercilerin de içinde bulunduğu birçok ülkenin men cezası almasıyla gözünü kasım ayında ABD’nin California eyaletine bağlı Anaheim kentinde düzenlenecek Dünya Halter Şampiyonası’na çevirdi.

K. Kore ABD’de şov peşinde

Rusya, Çin, Belarus, Kazakistan ve Türkiye gibi bu spor dalında söz sahibi ülkelerin sporcuları bu şampiyonada yer alamayacaklar.

Psikolojik üstünlük

Kuzey Koreli halterciler, kendi kilolarında madalyalara yakın olan birçok rakibinin saf dışı kalmasıyla, kürsüye çıkmak için bir anda çok daha avantajlı bir duruma geldi.

Kore bunu fırsata çevirerek, tarihinin en büyük sportif zaferine imza atmak istiyor. Hem de bunu ABD topraklarında gerçekleştirerek şov yapmak ve psikolojik bir üstünlük devşirmenin hesaplarını yapıyor.

Haberin Devamı

İlk iki olmayacak

Kazakistan’ın ev sahipliğindeki 2014 Dünya Halter Şampiyonası’nı madalya sıralamasında Çin ve Kazakistan’ın ardında üçüncü tamamlayan Kuzey Kore, bir sonraki organizasyonda ise Çin ve Rusya’nın ardından yine üçüncü sırayı aldı. Adı geçen üç ülkenin sıradaki dünya şampiyonasında yer almayacak olması, son olimpiyat dördüncüsü Kuzey Kore’nin takım birinciliği için nasıl büyük bir avantaj yakaladığını gözler önüne seriyor.