Dünya Kaddafi çözümü buldu

Kaddafi çözümü buldu

24.02.2011 - 11:11 | Son Güncellenme:

Reuters haber ajansının haberinde Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, protesto göstericilerinin liderleri hakkında bilgi verenlere yüklü miktarda para ödülü vereceği bildirildi.

Kaddafi çözümü buldu

Libya Halk Güvenlik Komitesi tarafından bugün canlı olarak televizyondan okunan bildiride, göstericilerden silahlarını teslim etmeleri istendi.

Libya ordusunda görevli bir subay tarafından okunan bildiride, “Silahlarını teslim ederek pişmanlık gösterenler kanuni takibata uğramaktan muaf tutulacak" denildi.

Komite, ayrıca "Libyalı vatandaşlara işbirliği yapmaları ve para, araç gereç veya sarhoş edici maddeler ve halüsinasyonlara yol açan haplar vererek gençleri ayartan kişiler hakkında bilgi vermeleri" çağrısında bulundu.

Komiteden yapılan açıklamada, işbirliği yapanlar ile bu kişiler hakkında bilgi verenlere yüklüce para ödülü verileceği belirtildi.

Kaddafi rejiminin isyanı kışkırtmakla suçladığı El Kaide'nin Mağrib kolu, Libya'daki protestoculara desteğini sürdüreceğini duyurdu.

Mağrib yayımladığı yazılı açıklamada, "Biz, Allah'ın izniyle elimizden geldiği kadarıyla size yardımcı olmaya söz veriyoruz, çünkü sizin mücadeleniz, Allah'ı ve Peygamberini seven her Müslüman'ın mücadelesidir" ifadesi kullanıldı.

42 yıldır iktidarda olan Kaddafi'nin, ülkede devam eden gösteriler ve yer yer askerlerin de göstericilere katılması sonucu, Libya'nın doğusundaki çok sayıda petrol zengini bölgeyi kaybettiği belirtiliyor.

Libya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri dün El Kaide’nin isyanın ilk başladığı doğudaki Bingazi kenti yakınlarındaki Derne’de üs kurduğunu iddia etmişti. Libyalılar, El Kaide üssünün komutanlığını ise, ABD’nin Guantanamo kampından serbest bırakılan bir El Kaide militanının yaptığını öne sürmüştü.