Dünya Kaddafi’den kızdıracak benzetme

Kaddafi’den kızdıracak benzetme

10.03.2011 - 02:57 | Son Güncellenme:

Batı’nın Libya üzerinde uçuş yasağı kurmayı tartıştığı sırada Kaddafi, TRT’ye “Türk ordusu da yıllardır Kürtlerle savaşıyor. Türkiye’nin hava sahasını neden kapatmıyorlar?” dedi. Kaddafi ayrıca “Hepimiz Osmanlıyız” vurgusu da yaptı

Kaddafi’den kızdıracak benzetme

İsyancıları savaş uçakları ile bombalaması nedeniyle uluslararası toplumun baskısı altında olan Libya Lideri Muammer Kaddafi, TRT Türk ile söyleşisinde isyandan El Kaide’yi sorumlu tuttu. Kaddafi, Libya üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulursa halkın silahlanacağını söyleyip, “Türk ordusu da senelerdir Kürtlerle savaşıyor. Niye Türkiye’nin askeri sahasını kapatmıyorlar?” diye sordu. İşte röportajın önemli noktaları:
- Türkiye ile dostuz, mükemmel ilişkilerimiz var. Vizeleri kaldırdık. Türk şirketleri ülkemizde her zaman öncelikli. Gelen açıklamalarla ilgili Türkiye’yi mazur görüyorum. Olanlardan etkilendi. İşçilerin çekilmesi iyi bir tutum değildi. Tabii Türkiye, olayların gerçek yüzünü öğrenip Libya’da kargaşa olmadığını anladığında tutumunu değiştirecektir. Olayların arkasında El Kaide’nin olduğunu görünce durumu anlayacak.
- Türkiye’den hak isteyen Kürtler var, ayrılmak, bağımsız bir devlet kurmak istiyorlar. Türk ordusu Kürtlerle senelerdir savaşıyor. Niye Türkiye’nin askeri sahasını kapatmıyorlar? Ne Avrupa ne Amerika bununla ilgili bir karar çıkarmıyor. Neden? Tabii, Türkiye ve dünya gerçeklerin ortaya çıkması ile birlikte bize karşı olan tavırlarını değiştirecektir.
- Türkiye halkına mesajım, biliyorsunuz Libya’da çok sayıda Türk işçisi vardı. Türkler kardeşimiz. Tarihimiz bir, yüzlerce yıl birlikte yaşamış bir halkız. Hepimiz Osmanlıyız... Tarihimiz bu... Bundan kurtulamayız. Temennim Türklerin çekilmemesiydi. Libya’ya dönmeleri halinde kapımız açık.
- Dünya yavaş yavaş bizim El Kaide’yle mücadele ettiğimizi anlayacak. Tabii özellikle Batı, bize karşı aldığı tavrı sürdürecekse bıraksınlar Afrika’da, Akdeniz’de El Kaide’ye bağlı Somalili korsanlar gezsin. Barbaros Hayrettin gezsin. Barbaros Hayrettin çıkıp gelecek ve Akdeniz’de dolaşan gemilere karşı çıkacak, onlardan haraç kesecek.
- Libya’nın istikrarı demek, Akdeniz’in güvenliği ve dünyanın güvenliği demek. El Kaide Libya’yı ele geçirirse çok büyük bir facia yaşanır. Kısa bir sürede Avrupa El Kaide’nin Afrika’dan Avrupa’ya getireceği mültecilerle dolar. El Kaide buraya hâkim olursa İsrail dahil tüm bölge karmaşaya sürüklenir.
- Hava sahasının kapatılması faydalı olacak. Libya halkı onların gerçek maksatlarını, petrollerini ele geçirmek istediklerini gösterecek. Böylece tüm Libya halkı silaha sarılıp savaşacak.
- BM Güvenlik Konseyi ancak iki devlet ya da daha fazla devlet arasında çıkan ve dünya barışını tehdit eden meselelere karışır, iç meselelerde değil.

Haberin Devamı

500 BİN DOLAR
Kaddafi rejimi, muhalefetin kurduğgu Ulusal Konsey’in Başkanı olan eski Adalet Bakanı Mustafa Abdül Celil’in kellesine 500 bin dolar ödül koyduğunu açıkladı.