Dünya KAHİRE SERVET PEŞİNE DÜŞTÜ

KAHİRE SERVET PEŞİNE DÜŞTÜ

15.02.2011 - 02:13 | Son Güncellenme:

Hüsnü Mübarek’in devrilmesinden sonra şu anda Kahire’de işbaşında olan yönetim ülke dışındaki eski Mısırlı yetkililerin mal varlıklarının peşine düştü

KAHİRE SERVET PEŞİNE DÜŞTÜ

Bu amaçla Mısır yönetimi, bu mal varlıklarının dondurulması için dün İngiltere, Almanya ve Fransa hükümetlerine başvurdu. Paris ve Berlin, kendilerine bu yönde ulaşan talebi incelediklerini duyururken, Londra’da ise İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Mısır yönetiminin ülkesinden eski birkaç Mısırlı yetkilinin mal varlıklarının dondurulmasını talep ettiğini ve bu taleple ilgili işbirliği yapacaklarını açıkladı. Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada, konunun bugün AB’de görüşüleceğini ifade eden Hague, eğer devlet mal varlıklarının kötüye kullanıldığı tespit edilirse, gerekenlerin yapılacağını belirtti.
Bu arada Hüsnü Mübarek’in ve ailesinin 70 milyar dolara vardığı iddia edilen mal varlığının bir kısmının Güney Kıbrıs’ta olduğu öne sürüldü.
Rum gazetesi Alithia, Mübarek’in yanı sıra iki oğlu Cemal ve Ala’nın Güney Kıbrıs’taki bazı şirketlerle ilişkilerinin olduğunu yazdı.