Dünya Kahve fabrikasına gönderdiler! Polisler şaşkına döndü...

Kahve fabrikasına gönderdiler! Polisler şaşkına döndü...

06.05.2022 - 12:58 | Son Güncellenme:

İsviçre polisi, bir kahve fabrikasına gönderilen kahve sevkiyatından çıkanları gördüğünde hayatlarının şokunu yaşadı. Güvenlik şefi gazetecilere açıklama yaparak durumun kesinlikle "istisnai" olduğunu söyledi.

Kahve fabrikasına gönderdiler Polisler şaşkına döndü...

İsviçre'nin Fribourg kantonunda kahve kapsülü üreticisi Nespresso'ya ait fabrikada çalışan işçiler, kahve çekirdeklerinin yer aldığı çuvallarda "beyaz toz" bulduktan sonra polise haber verdi. Fabrikaya gelen polis ekibi, yapılan inceleme üzerine çuvallardaki tozun kokain olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

500 KİLO UYUŞTURUCU

Aramayı genişleten polis, 5 konteynerde uyuşturucu maddeye rastladı. Polis, fabrikaya Brezilya'dan gönderilen konteynerlerde toplam 500 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi.

Polis, çok sayıda gümrük memurunun da katıldığı operasyon sırasında fabrika çevresinde geniş bir güvenlik çemberi kurduklarını söyledi. Açıklamada, uyuşturucu içeren birimlerin izole edildiği ve maddenin tesisteki üretimi kirletmediği belirtildi.

DEĞERİ 50 MİLYON EURO

Fribourg güvenlik şefi Marc Andrey, "Fribourg için kesinlikle büyük bir olay, gerçekten oldukça istisnai bir durum" dedi ve ekledi: "İlk defa böyle bir bulguya ulaştık, 500 kg. Sanırım aynı zamanda İsviçre'deki en büyük ele geçirme vakalarından biri. En büyüğü değil, ama İsviçre'nin en büyüklerinden biri."

Haberin Devamı

Piyasa değerinin yaklaşık 50 milyon euro olduğu belirtilen kokainin Avrupa pazarına gönderildiği ihtimali üzerinde durulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAHVE ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Ünlü kahve şirketi Nespresso'dan yapılan açıklamada ise fabrikada bulunan kokainin diğer ürünlere bulaşmadığı belirtilerek, "Tüm ürünlerimizin tüketiminin güvenli olduğuna dair güvence veriyoruz" denildi.

Kahve fabrikasına gönderdiler Polisler şaşkına döndü...

BALIKÇI TEKNESİNDE YAKLAŞIK 3 TON KOKAİN

Yakın zamanda İspanya’nın Kanarya Adaları açıklarındaki bir teknede yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmişti. 13 Nisan Çarşamba günü Kanarya Adaları'nın güneyindeki sularda, içinde 2 ton 900 kilogram kokain bulunan bir balıkçı teknesi ele geçirilmişti. İspanyol güvenlik güçleri teknede bulunan 4’ü Türk olmak üzere 5 mürettebatın tutuklandığını aktardı.

PİYASA DEĞERİNİN YAKLAŞIK 90 MİLYON EURO

Yetkililer, ihbar üzerine yakalanan “AKT 1” adlı 20 metre uzunluğundaki balıkçı teknesinin Kanarya Adaları’na 300 mil uzaklıkta durdurulduğunu açıklarken, 2 bin 900 kilogram kokainin ise yakıt tanklarından birinde gizlenmiş halde bulunduğunu bildirdi. Ele geçirilen kokainin piyasa değerinin yaklaşık 90 milyon Avro olduğu belirtildi.

Europol ve Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, 2020'de AB, Norveç ve Türkiye'de üst üste dördüncü yıl boyunca şimdiye kadarki en yüksek kokain miktarı ele geçirildi: 214,6 ton! Raporda, AB'nin "Avrupa ve uluslararası suç örgütleri arasındaki yakın işbirliğine dayanan daha çeşitli ve dinamik bir uyuşturucu pazarından kaynaklanan büyüyen bir tehdit" ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

EMCDDA direktörü Alexis Goosdeel yaptığı açıklamada, bu pazarın yeni doğasının 'rekor düzeyde uyuşturucu bulunabilirliği, artan şiddet ve yolsuzluk ve kötüleşen sağlık sorunları' ile sonuçlandığını söyledi.

AB'nin esrardan sonra en çok tüketilen ikinci uyuşturucusu olan kokain pazarı 2020'de en az 10,5 milyar euro değerindeydi. AB'de 15 ila 65 yaşları arasındaki tahmini 14 milyon yetişkin uyuşturucuyu denedi.