Dünya ‘Kaldırım Serçesi’nin aşk teknesi satılıyor

‘Kaldırım Serçesi’nin aşk teknesi satılıyor

21.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Kaldırım Serçesi” filmine konu olan efsanevi Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın büyük aşkı, ünlü boksör Marcel Cerdan ile buluşmak için kullandığı teknesi satışa çıkarıldı.  

‘Kaldırım Serçesi’nin aşk teknesi satılıyor

Pembe Flamingo” adlı teknenin 1.5 milyon sterline (22 milyon lira) satışa çıkarıldığı açıklandı. Edith Piaf’ın tekneyi ilişki yaşadığı ve evli olan Cezayir asıllı Fransız boksör Marcel Cerdan ile buluşmak için kullandığı biliniyor. Cerdan 1949’da ölmeden önce tekne, şarkıcının en mutlu anlarına ev sahipliği yapmıştı. Eskiden Fransa’daki Somme Nehri’nde 200 milden uzakta bulunan tekne, Piaf’ın üssüydü.

Haberin Devamı

Spiritüel seanslar

Edith Piaf’ın “aşk teknesi”, şarkıcının 1963’teki  ölümünden sonra Fransa’da Seine Nehri’nde demirli kaldı ve 90’larda İngiltere’ye getirildi. Teknenin şimdiki sahibinin ise ünlü İngiliz hipnoterapist ve yazar Valerie Austin  olduğu belirtildi. Londra’daki St. Katharine’s Dock adlı marinada demirli olan 30 metre uzunluğundaki teknenin, Austin’in eşi James Pool tarafından 25 yıl önce eşine hediye olarak alındığı ifade edildi. Teknede bir dönem spiritüel seanslar düzenleyen Austin’in, tekneyi, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması için yürütülen Brexit kampanyasının destekçilerinden olan İngiliz milletvekili Nigel Farage’a, Brexit bağışçılarıyla birlikte kutlama yapması için ödünç verdiği belirtildi.

Yazarlar