Dünya Kaliforniya’da can kaybı artıyor

Kaliforniya’da can kaybı artıyor

11.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde etkili olan orman yangınlarında en az 10 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İtfaiye, alevlerin yaklaşık 100 bin dönüm alanda etkili olduğunu duyurdu

Kaliforniya’da can kaybı artıyor

En az 10 ölü
Kaliforniya’nın kuzeyinde çıkan ve bin 500 ev ve iş yerinde maddi hasara, 20 binden fazla kişinin de tahliye edilmesine neden olan orman yangınları devam ediyor. Üç yönetim bölgesinde acil durum ilan eden Kaliforniya Valisi Jerry Brown, beş bölgede daha acil durum ilanına imza attı. Eyaletin 14 noktasında başlayan yangınlar nedeniyle acil durum ilan edilen yönetim bölgeleri Butte, Lake, Mendocino, Napa, Nevada, Orange, Sonoma ve Yuba olarak sıralandı.
100 bin dönüm yandı
İtfaiyenin açıklamasına göre yangınlar 100 bin dönümlük alanda etkili oldu. Kaliforniya Orman ve Yangın Koruma Müdürü Ken Pimlott, Sonoma, Napa ve Mendocino yönetim bölgelerinde 10 kişinin öldüğünü, birçok kişinin yaralandığını ve bazılarının da kaybolduğunu ifade etti. Öte yandan eyaletin güneyindeki Anaheim Hills’te yükselen alevler birçok evin kül olmasına yol açtı. Bölgede yaşayanlar tahliye edildi.

Haberin Devamı