Dünya Kanada’da İslamofobik saldırı: 4 ölü

Kanada’da İslamofobik saldırı: 4 ölü

09.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kanada’da Pazar günü Müslüman bir ailenin 4 üyesinin hayatını kaybetmesi ve br çocuğun da ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olay, ülkede büyük üzüntü yarattı. Ontario eyaletine bağlı London kentinde gerçekleşen olayda bir kamyonet şoförünün aracını kaldırımdaki yayaların üzerine sürdüğü, saldırının İslamofobik nedenlerle yapılmış olabileceği kaydedildi.

Kanada’da İslamofobik saldırı: 4 ölü

London Polis Şefi Steve Williams, olaya ilişkin, “Kurbanların, İslam inancından dolayı bu saldırıda hedef alındığına inanıyoruz” dedi. Olayı gerçekleştiren Nathanial Veltman (20), olay yerinden yaklaşık 6 km uzakta yakalanarak gözaltına alındı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau “London’daki Müslüman cemaati ve ülkenin dört bir yanındaki Müslümanlar, yanınızda olduğumuzu bilin. İslamofobinin toplumumuzda yeri yoktur. Bu nefret sinsidir, alçakçadır ve durması gerekir” dedi.

Twitter’dan açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, “İslam düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılık hep birlikte mücadele etmemiz gereken bir terördür. Uluslararası toplum daha fazla gecikmeden, bu teröre karşı ortak hareket etmeli” ifadelerini kullandı.