Dünya Kanlı cuma! Çok sayıda ölü var...

Kanlı cuma! Çok sayıda ölü var...

26.06.2015 - 12:20 | Son Güncellenme:

Fransa'nın Lyon kentine yakın Saint Quentin fallavier şehrinde bir patlama meydana geldi. Saldırının IŞİD tarafından yapıldığı iddia edildi. Olayda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Ölen kişi kafası kesilmiş halde bulundu. Saldırgan Fas asıllı bir Fransız vatandaşı. Tunus'ta 2 turistik otel saldırıya uğradı. Sahilde güneşlenenlere 2 kişi tarafından Kalaşnikofla ateş açıldı. En az 28 ölü var. Hayatını kaybedenlerin çoğu turist. Kuveyt'te Şii camii saldırıya uğradı. Yaklaşık 25 kişi hayatını kaybetti. 200 yaralı var. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Kanlı cuma Çok sayıda ölü var...

Fransa'nın Lyon kenti yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier kentinde bir doğal gaz fabrikasına düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre bir kişi öldü, iki kişi yaralandı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırı, fabrikaya girmeye çalışan iki kişinin bulunduğu bir aracın içindeki malzemelerin yerel saatle 10.00 sıralarında patlaması sonucu meydana geldi. Polis yetkilileri, ilk belirlemelere göre olay sonucu bir kişinin öldüğünü, iki kişinin yaralandığını bildirdi. Yetkililer saldırıyla ilgili 30 yaşında bir şüphelinin göz altına alındığını, saldırganların iki kişi olabileceğini kaydetti. Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Saldırganın Yacine Sali isimli 30 yaşında Lyon banliyösü Saint Priest şehrinde ikamet eden ve Fransız istihbaratı tarafından iyi tanınan bir saldırgan olduğu açıkladı.

Haberin Devamı

FABRİKANIN GİRİŞİNE KESİK BAŞ VE IŞİD BAYRAĞI ASTI

Saldırganın Amerikan şirketi olan ve Fransa’da faaliyet gösteren Air Products adındaki doğalgaz fabrikasına bir araç ile girdiği ve yanında getirdiği kesik başı fabrikanın duvarında bulunan çitin üzerine IŞİD bayrağıyla birlikte astığı bildirildi. Kesik başın olayda ölü bulunan kişiye ait olduğu değerlendiriliyor. Saldırıyı düzenleyen kişi Fas asıllı bir Fransız vatandaşı çıktı. Öldürülen kişi söz konusu şahsın patronu.

Sami isminde fabrikaya koli taşıyan şoför olduğunu söyleyen görgü tanığı yaşadığı anları şöyle ifade etti "Fabrikanın bulunduğu yerden geçerken, duvardaki çitin üzerinde kesilmiş bir insan başı gördüm. Çok korktum ve şaşırdım. Çok kötüydü. Polisler beni durdurdu ve bölgeden hemen uzaklaştırdı"

Haberin Devamı

FRANSA CUMHURBAŞKANI ACİL OLARAK ÜLKEYE DÖNÜYOR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise doğalgaz fabrikasındaki patlamanın bir terör saldırı olduğunu ifade ederek, saldırının araba ile fabrikaya giren bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Olayla ilgili bir saldırganın yakalandığını açıklayan Hollande, arabada ikinci bir kişi daha olabileceğini ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini 2 kişinin ise yaralandığını söyleyerek, ülkeye korkunun hakim olmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti. Liderler zirvesi için Brüksel’de bulunan Hollande Fransa’ya acil olarak dönme kararı aldı.

TUNUS'TA KATLİAM... EN AZ 27 ÖLÜ VAR

Tunus'ta Susa bölgesindeki 2 turistik otel saldırıya uğradı. Reuters'in haberine göre silahlı çatışma yaşandı. Saldırılarda en az 28 ölü var. Saldırganların, sahilde güneşlenenlere ateş açtığı belirtiliyor. Plajda dehşet dakikaları yaşandı.

Tunus İçişleri Bakanlığı'nda yapılan açıklamada saldırının bölgede bulunan iki turistik otele eş zamanlı düzenlendiği belirtildi. Ellerinde Kalaşnikof silah bulunduran iki kişi otele girerek burada konaklanmakta bulunan kişilere rastgele ateş açmaya başladı. Saldırıya maruz kalan otellerden birinin İspanyanın dünyaca ünlü Riu oteller zincirine ait Imperial Marhaba olduğu ifade edildi. Diğer hotel ise Soviva olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Riu otel yetkilileri İspanyol basınına geçtiği haberlerinde, ölenlerin uyrukları konusunda açıklama yapamayacaklarını ancak içlerinde yabancı turistler olabileceğini ifade ettiler. Ölenlerden bir kısmının Alman turistler olduğu belirtiliyor.

IŞİD 18 MART'TA SALDIRMIŞTI

Tunus'ta 18 Mart'ta Bardo Müzesi'ne düzenlenen baskında çoğunluğu turist 23 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı. Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği "kanlı saldırı" uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Şİİ CAMİİ SALDIRIYA UĞRADI: 25 ÖLÜ VAR... IŞİD ÜSTLENDİ

Şiilere ait İmam Sadık Camisi'n yaklaşık 2 bin kişi namaz kılarken intihar saldırısı gerçekleşti. Kuveyt Valisi Sabir el-Muhenna yaptığı basın açıklamasında, bir intihar eylemcisinin, Savabir bölgesindeki İmam Sadık Camisi'ne girerek cuma namazı sırasında üzerindeki bombayı patlattığını söyledi. Saldırıda en az 25 kişi yaşamını yitirdi, 200'den fazla kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Cuma namazına gelenleri hedef alan intihar saldırısı Şii’lerin çoğunluk yaşadığı bölgeyi hedef alırken, saldırının Tunus ve Fransa’daki saldırılarla aynı günde gerçekleşmesi dikkat çekti.