Dünya Kanye West’in olaylı albümü rekor kırdı

Kanye West’in olaylı albümü rekor kırdı

01.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’li ünlü rap şarkıcısı Kanye West’in (44) çıkış tarihi sürekli ertelendikten sonra geçen pazar günü yayımlanan 10’uncu albümü “Donda”, müzik platformu Spotify’deki ilk 24 saatinde 100 milyon dinlenmeyi aştı.

Kanye West’in olaylı albümü rekor kırdı

DIŞ HABERLER - ChartData’ya göre bu, global Spotify listesinde tüm zamanların en büyük ikinci albüm çıkışı oldu. Kanye West’in en büyük rakibi rapçi Drake, 132 milyon dinlenmeye ulaşarak tüm zamanların en büyük çıkışını yaptığı “Scorpion” albümüyle rekoru elinde bulunduruyor. Yapımcı Universal’ın kendisinin onayı olmadan albümünü yayımladığını öne süren Kanye West, hakkında cinsel taciz iddiaları bulunan Marilyn Manson ile homofobik yorumlarıyla tepki toplayan DaBaby’nin bir şarkısının da şirket tarafından albümden çıkarıldığını söyleyerek ateş püskürdü.

Haberin Devamı

Ertuğrul Gazi’yi kastettiği iddiası

Kanye West’in “Donda” adlı albümündeki “Jesus Lord” şarkısında Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin adının geçtiği iddia edildi. Rap müzik sözlerinin yorumlandığı “Genius” internet sitesinde, bunun Ertuğrul Gazi’nin yaşadığı dönemde Anadolu ile Ermenistan arasında Selçuklu tarafından kendisine verilen dağlık bir bölgeyi yönetmesine gönderme olabileceği belirtildi. Şarkıda vokal olarak yer alan rapçi Jay Electronica, kendi bölümünde, “Beni Ertuğrul gibi dağın zorlu tarafında büyüttüğün için teşekkür ederim (İsa)” diyor!