Dünya Kaosun sonunda istifa geldi

Kaosun sonunda istifa geldi

11.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarihinin en kötü ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka’da Mart ayından bu yana protesto gösterileri düzenleyen halkın, önceki gün Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın sarayını basması ve Başbakan Ranil Wickremesinghe’nin evini ateşe vermesinin ardından istifalar gelmeye başladı.

Kaosun sonunda istifa geldi

Başbakan istifa ettiğini duyururken, Parlamento Başkanı Mahinda Abeywardana, Rajapaksa’nın “barışçıl bir geçiş” sağlamak için 13 Temmuz’da istifa edeceğini söylediğini duyurdu. Ancak, Rajapaksa’nın görevi “derhal” bırakmaması protestocuların tepkisine neden oldu. Bunun üzerine bir açıklama yapan Rajapaksa, “Bugün bu ülkede bir yakıt krizi, gıda sıkıntısı var, Dünya Gıda Programı’nın başkanı buraya geliyor ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmemiz gereken birkaç konu var. Dolayısıyla, bu hükümet ayrılırsa başka bir hükümet olmalı” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Cuma günü kendisine karşı yapılması planlanan gösteri öncesinde Devlet Başkanlığı Sarayı’ndan ayrılan Rajapaksa’nın nerede olduğu tam olarak bilinmezken, Parlamento Başkanı Abeywardena’nın da “SLNS Gajabahu” adlı gemide olduğu iddia edildi.