Dünya Kara birlikleri de saldırıya geçti!

Kara birlikleri de saldırıya geçti!

26.10.2017 - 10:24 | Son Güncellenme:

Irak ordusu, terör örgütü IŞİD'in elindeki son yerler olan Rava ve El Kaim'i geri almak için bu sabah harekete geçti.

Kara birlikleri de saldırıya geçti

Kanlı terör örgütü IŞİD'in Irak topraklarından silinmesi için dün savaş uçaklarıyla başlayan saldırı dalgasına, bugün kara birlikleri de katıldı.

Haberin Devamı

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Suriye sınırındaki Rava ve El Kaim'e doğru askerlerin harekete geçtiğini resmen duyurdu. İbadi, "IŞİD militanlarının teslim olmaktan ya da ölmekten başka çareleri yok" dedi.

Fırat Nehri havzasındaki Rava ve El Kaim, IŞİD'in Irak'ta elinde tuttuğu son yerler.

Irak ordusu, dün savaş uçaklarının bombardımana başladığnı ilan ettiği resmi açıklamasında "Güvenlik güçlerimiz şimdi sizi özgürleştirmek için geliyor" demişti.

Haftalardır operasyon için hazırlık yapan ordu birlikleri, Mesut Barzani yönetiminin bağımsızlık referandumuna gitmesiyle tarihi ertelemek zorunda kaldı. Bağdat, yüzlerce asker ve milisi Kerkük ve diğer tartışmalı kentleri Barzani'den geri almak için kuzeye kaydırdı. Dolayısıyla IŞİD operasyonu geç başlamış oldu.

Haberin Devamı

Kanlı örgüt, elindeki en büyük kent Musul'u yaklaşık dokuz ay direndikten sonra 9 Temmuz'da kaybetmişti. Musul'un hemen ardından Türkmen ilçesi Telafer ve peşinden de Kerkük'ün batısı Havice teröristlerden temizlenmişti.

Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan eden katil sürüsü, Irak ve Suriye'de işgal ettiği toprakların yüzde 80'den fazlasını yitirmiş durumda.

Suriye'de de benzer bir tablo var. Fiili başkenti Rakka'yı geçen hafta kaybeden teröristler, Fırat Nehri havzasında Irak sınırına doğru sıkışmış halde. Deyr Ez Zor'un da kısa sürede geri alınması bekleniyor.