Dünya Katliamdan kaçış

Katliamdan kaçış

15.11.2015 - 07:57 | Son Güncellenme:

Paris'te en kanlı terörist saldırının gerçekleştiği Bataclan konser salonunda, genç bir kadının hayatta kalma çabası böyle görüntülendi... Sokaklarda ise insanların yaralı arkadaşlarını sürükleyerek olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştığı görüldü.

Katliamdan kaçış

Paris'teki saldırılarda teröristler Bataclan konser salonuna da saldırmıştı. Silahlı 3 terörist, önce el bombaları attı, ardından içeriye girerek yüzlerce kişiyi rehin aldı. İçeride can pazarı yaşandı.

Haberin Devamı

Üzerlerinde patlayıcı düzenekler olan teröristler, rehin aldıkları kişilerden birçoğunu öldürdü.

Saatler 00.20'yi gösterdiğinde ise Bataclan'a giren 3 teröristten 1 polis ekipleri tarafından öldürüldü, diğer 2 saldırgan ise kendini havaya uçurdu.

Konser salonunda 87 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

KATLİAMDAN KAÇIŞ

Katliama ilişkin yürek burkan bir görüntü de ortaya çıktı. Bataclan'dan kaçmaya çalışan insanlar arka kapıdan sokağa fırlarken bir kadının da teröristlerden saklanmak için 2. kat penceresine çıktığı görülüyor.

Uzun süre asılı kalan kadın, bir kişi tarafından yukarı çekilerek kurtarılıyor. Aynı dakikalarda, sokakta, bazı insanların yaralı arkadaşlarını sürüklediği görülüyor.

AİLESİNİN EVİNE BASKIN DÜZENLENDİ

Haberin Devamı

Fransa'nın başkenti Paris'teki kanlı saldırıların sorumlularından birinin babası ve kardeşi, polis tarafından gözaltına alındı. Fransız polisi, Bataclan konser salonundaki intihar saldırısını düzenleyenlerden birinin ailesinin yaşadığı evlere baskın düzenledi. Romilly-sur-Seine kasabasındaki baskında teröristin babası, Bondoufle kasabasına yapılan baskında ise erkek kardeşi gözaltına alındı.

TERÖRİST 1985 DOĞUMLU

Terörle Mücadele Savcısı François Molins, konser salonundaki saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin teşhis edildiğini belirterek, poliste sabıkası olan bu kişinin, 21 Kasım 1985'te Fransa'nın Esssonne bölgesinin Courcouronnes kasabasında doğduğunun belirlendiğini kaydetmişti. Bu arada, BFM kanalı, terörist saldırıyı düzenleyenlerden ikisinin daha önce Yunanistan'dan sığınma talebinde bulunduğunu duyurdu. Fransız kanalı, güvenlik güçlerinin, Yunan yetkililerden söz konusu iki teröristin dijital parmak izini göndermesini istediğini bildirdi.